Nieuwjaar wens

kerst-nieuwjaarswens-20122-e1355747750180

Happy New Year

Het jaar 2017 is nu echt begonnen. In de laatste dagen wordt er al verwachtingsvol afgeteld naar het nieuwe jaar en wordt er al afscheid genomen van het ouder jaar 2016.

Vaak wordt er ook emotioneel van een jaar afscheid genomen. Een jaar kan soms moeilijk zijn of vol tegenslag zitten. Het is dan toch wel prettig dat er een ‘einde’ komt aan zo’n jaar wat je dan symbolisch afsluit.

Ook voor mij, op persoonlijk vlak was het een emotioneel zwaar jaar. Onze dochter werd in december 2015 geboren, gereanimeerd en in het ziekenhuis opgenomen En dat allemaal op de eerste dag, zelfs de eerste 2 uur van haar leven.

Moeilijkste voor mij was reacties vanuit de omgeving, maar ook de ontbrekende kraamtijd, de kraamvisite die 4 maanden lang doorliep, mijn bedrijf wat net was verhuisd en ook gewoon doorliep.

Zakelijk/ financieel een tegenslag die impact had op bedrijf, humeur en gezin.

Misschien wel voor het eerst in mijn leven liep niets, maar dan werkelijk niets zoals ik het had voorspeld, wilde en zou moeten gaan. Ik kreeg een van de grootste leermomenten in mijn leven.

Ook ik keek dus heel erg uit naar het afsluiten van dat jaar, 2016. Maar emotioneel nam ik ongeveer in november al afscheid van het jaar 2016 en besloot om mijn ‘overleving stand’ uit te zetten en te gaan genieten van mijn gezin, mijn werk en alles waar ik mee bezig ben.

Wat is jouw nieuw jaar wens

Iedereen wenst elkaar een gelukkig nieuw jaar, fijne feestdagen, een goede gezondheid, de beste wensen enz.

Maar wat zijn nu de beste wensen voor een ander? Wat versta je onder fijne feestdagen? Wat is geluk? of gelukkig zijn? En wat vindt iemand al een goede gezondheid? Eigenlijk wensen we elkaar alles toen, maar tegelijk ook helemaal niets. Feitelijk zijn het maar oppervlakkig, betekenisloze woorden die we elkaar toewensen.

Maar wanneer we elkaar specifieke dingen gaan toewensen, zoals tijd met je kinderen, minder migraine of meer tijd met vrienden & familie, ga je er eigenlijk al vanuit dat degene die je dit toewenst ook zou willen.

Heb jij er al eens over nagedacht wat je echt graag zou willen in 2017?

Heb jij wensen of doelen die je graag waar wilt maken in 2017; of in ieder geval weer een stapje dichterbij?

Schrijf ze eens voor jezelf op en kijk er eens goed naar. Zijn deze wensen realistisch? Zijn ze nog steeds realistisch als er een kink in de kabel komt? Wat doe je als het anders loopt dan verwacht?

Nu hoef je echt niet te gaan doemdenken, zeker niet! Maar kijk ook goed naar hoe je omgaat met tegenslag en visualiseer wat je dan zou kunnen doen om je tegenslag beter op te vangen.

Een stukje positiviteit

Om het jaar goed te beginnen wil ik jullie een mooi verhaaltje mee geven over positiviteit.

Vader en zoon lopen in het bos. Plotseling struikelt de jongen en omdat hij pijn voelt roept hij: “Ahhhh”. Verrast hoort hij een stem vanuit de bergen die “Ahhhh” roept. Vol nieuwsgierigheid roept hij: “Wie ben jij?” en hij krijgt als antwoord: “Wie ben jij?”. Hij wordt kwaad en roept: “Je bent een lafaard” waarop de stem antwoordt: “Je bent een lafaard”

Vragend kijkt de jongen zijn vader aan. De man zegt: “Zoon, let op” en roept: “Ik bewonder jou”. De stem antwoordt: “Ik bewonder jou”
Vader: “Jij bent prachtig” en de stem: “Jij bent prachtig” De jongen is verbaasd, maar begrijpt het nog steeds niet.

Daarop legt de vader uit: “De mensen noemen dit echo, maar in feite is dit het leven… Het leven geeft je altijd terug wat jij er zelf in brengt. Het leven is een spiegel van jouw handelingen. Als je meer liefde wilt, geef dan meer liefde! Wil je meer vriendelijkheid, geef dan meer vriendelijkheid!”

Wet van drie

Zoals ik eerder schreef nam ik ongeveer zo rond november al ‘emotioneel afscheid’ van het jaar 2016. Eigenlijk nam ik geen afscheid van het jaar zelf, maar meer van de wijze waarop ik op dat moment leefde en het leven ervoer. Voor mij was het lang genoeg tegenslag & negativiteit geweest gevoelsmatig Want was er echt zoveel tegenslag? Was het leven echt zo negatief? Eigenlijk niet, maar mijn gevoel bleef erin.

Ik besloot terug te denken aan waar ik ooit mijn eerste wandelingen binnen het spirituele had gemaakt en dat was de Wicca rede. Ik besloot dat ik de Wicca wetten weer in mijn leven mocht gaan integreren. Daarom ook voor jullie de wet van drie:rule-of-three

Houdt de wet van drie in ere,
driemaal zullen jouw daden wederkeren.
Leer deze Wet en leer hem goed,
dat wat je zaait, je ook oogsten moet.

 

 

 

 

 

Doe je mee?

Laten we in 2017 wat meer geven, aan onszelf en aan anderen.  Doe je ook mee?

Opdracht 1: Schrijf iedere dag (of iedere week, de keuze is aan jou) op een papiertje waar je die dag dankbaar voor bent of wie of wat je dag een stukje mooier heeft gemaakt. Stop een jaar lang de briefjes in een grote glazen pot (gebruik bijv. ook verschillende kleurtjes, dat is nog leuk ook om te zien)

Wanneer de dan een keer minder fijn in je vel zit, kijk dan eens naar al die kleine geluksmomenten die je verzameld hebt in die grote pot!

Opdracht 2: Maak dit jaar ook eens andere mensen blij. Wees voor andere mensen het geluksmomentje. Maak een klein cadeautje, met evt. een stukje tekst. Wij zijn er een paar dagen geleden al mee begonnen door mensen blij te maken en op openbare plaatsen een klein cadeautje achter te laten. Voor de vinder….

van-mijvoor-jou

 

 

 

 

 

Een klein tasje met een boeddha of een engeltje met een lief stukje tekst.

Spannend om te doen, want wie vindt het? Vindt hij of zij het leuk? Zou hij of zij dit ook gaan doen?

Wil je inspiratie opdoen (en heb je facebook) Dan is het ook erg leuk om je aan te melden bij de groep Voor Jou van mij

 

Zo kun je met twee leuke, simpele opdrachten jezelf en anderen blij maken.

Daarom wens ik voor jou dit jaar een glimlach op je gezicht en dromen die dichterbij komen.

 

Liefs Anne

 

Dit artikel werd geschreven door Anne Meeldijk
Eigenaresse van de Spirituele Webwinkel en de energetische praktijk Ariadne Healing.

Meeldijk (16 van 18)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s