#TBT Boeddha kopen of krijgen?!

Het is weer donderdag! Tijd om eens terug te kijken naar een van onze berichten uit ‘Het verleden’. Vandaag kijken we terug naar een bericht uit september 2015

Boeddha kopen of krijgen?!

De Boeddha staat voor voorspoed, geluk, liefde, bescherming & een goede gezondheid e.d.

Er zijn verschillende soorten boeddha’s met mudra’s (stand van handen & vingers) die ieder weer een eigen betekenis hebben. Zo heeft de Boeddha ook diverse attributen die een betekenis hebben.

boeddha liggend waaier

Door de mooie symboliek die er aan dit beeld hangt is er in de loop van de jaren een spannend  fabeltje bij gekomen. Dit fabeltje komt vooral in Nederland en Indonesië voor. Indonesië is meer dan 400 jaar een kolonie van Nederland geweest; wat verklaart waarom het ook daar een fabel is.

De Boeddha zou je niet voor jezelf mogen kopen. Sommige beweren dat dit nooit mag; weer anderen zeggen, de eerste moet je krijgen, de tweede geef je weg en daarna mag je zelf een boeddha beeld kopen.

Lees snel verder: Boeddha kopen of krijgen?!

Een Boeddha koop je dus puur op gevoel! Wanneer je intentie goed is en je met een goede bedoeling een boeddha beeld koopt, voor jezelf of een ander, dan zal deze geluk brengen.

Er zijn verschillende Boeddha beelden, zoals de Thaise Boeddha, de Chinese of dikke Boeddha of een Japanse Boeddha. Ook zijn er verschillen in de attributen of wordt een Boeddha omringd door dieren of kinderen. De stand van hand en/of vingers van de Boeddha hebben ook ieder weer een eigen betekenis.  Deze betekenissen gaan we in de komende blogberichten toelichten.

Zeker de moeite waard dus om de volgende berichten te lezen.

 

Dit artikel werd geschreven door Anne Meeldijk

Eigenaresse van de Spirituele Webwinkel en de energetische praktijk Ariadne Healing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s