#Dagboek juli & augustus

Weten jullie het nog? In juni schreef ik dat het tijd was om met de ‘billen bloot’ te gaan en schreef mijn eerste dagboek bericht in een blog.

dagboek2

En nu vind ik het tijd om mijn volgende dagboek fragment te schrijven, maar eigenlijk weet ik niet zo heel erg goed wat er precies geschreven mag worden. De vraag “Wat maakt mijn leven of wat zijn mijn gedachten/woorden het waard om gedeeld te worden?” komen in mij op. “Wat heeft een ander eraan om te lezen over mijn leven?” Is dit een bescheidenheid die mij siert of is dit een nog niet volledig willen blootgeven van wat zich afspeelt in mijn leven?

discussie

Het is alleen al leuk om met mezelf te discussiëren over mijn eigen gedachten. Want dat is het menselijk brein, of moet ik eigenlijk zeggen het ego?!

En zo gaan mijn gedachten dan. Nu vraag ik me af, wat is nou ook alweer precies het ego? Het ego is simpelweg een denken: “Dit is wie ik ben”. Het zijn de dingen die je leert in je leven: de normen & waarden die je door je ouders wordt bijgebracht, de dingen die je op schoolt leert, de dingen die je op tv ziet, de dingen die je van vrienden hoort. Het gedrag van anderen die je kopieert of juist niet.

Ego

Het ego is eigenlijk een stemmetje in je hoofd wat je voor de gek houdt 😉 (of juist niet….)

21dd8d1  Afgelopen week is dit thema stiekem en onbewust toch wel op mijn pad gekomen en durf ik toch wel (enigszins schoorvoetend nog) te zeggen dat ik dit thema niet leuk vind en er verdrietig van wordt. Het roept veel herinneringen op.

En waarom of waardoor dan?

Onze oudste dochter is inmiddels 6 jaar en zit soms zichtbaar erg slecht in haar vel. Ze heeft er de laatste tijd enorm veel moeite mee om met de veranderingen in haar leven om te gaan. In de laatste 18 maanden is ze verhuisd en heeft ze een zusje gekregen, haar arm gebroken, haar zusje in het ziekenhuis en nu net naar groep 3 gegaan.

Ondanks dat wij weten dat er meer gezinnen zijn die verhuizen, baby’s krijgen en naar nieuwe klassen gaan, was het nu toch wel tijd om eens rustig verder te kijken. Het is soms hartverscheurend voor een moeder om te zien dat je kleine meisje ontroostbaar op haar kamertje zit te huilen en gillen, maar vooral dat ze dan zelf niet weet waarom of waardoor.

Waarom is dit zo confronterend? Ik zat als kind ook zo te huilen op mijn kamer en wist ook niet waarom. Voor mij is het een jarenlange zoektocht geweest vol dromen en angsten. Uiteindelijk kon ik zeggen dat ik mijn dromen en mijn hart ging volgen, want dat was wat ik mijn dochter wilde mee geven dat ze altijd haar dromen en haar hart, haar passie, moet volgen.

En weet je??? vanavond is het besef gekomen dat ik in de afgelopen 18 maanden (of langer) te ver van mezelf af ben komen te staan en dat het ego hier zeker een rol in speelt. Na de geboorte van onze jongste dochter heb ik vooral in een masker opgezet in die moeilijke tijd en dat is mijn ego. Ik ben in dat masker gaan geloven.

Spiegel

Mijn dochter is mijn spiegel en ze laat me zien dat het tijd is om terug naar ons hart te gaan. Er speelt nog wel wat meer bij haar, maar deze mama gaat eerst maar eens beginnen met het ochtendritueel weer te starten wat ik haar bij haar geboorte en eerste jaar meegaf. Mama helpt met aarden en afsluiten, voordat we de dag kunnen beginnen. En van daaruit gaan we rustig verder kijken hoe we de grote kleine meid weer een beetje verder kunnen helpen naar het terug vinden van haar (en mijn) authentieke zelf.

Goh en zo komt er weer een mooi stukje gedachten voorbij. Het zijn weer mooie onderwerpen die ongetwijfeld in volgende berichten naar voren komen die zich vormen in mijn hoofd.

Ben jij zo dicht mogelijk bij je authentieke zelf?

Of spreekt je Ego nog (te) vaak?

0c972fde03ebcc4d0be08ac272de1133

Dit artikel werd geschreven door Anne Meeldijk

Eigenaresse van de Spirituele Webwinkel en de energetische praktijk Ariadne Healing.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s