Zomerse boekentips

Ga je op vakantie of blijf je heerlijk in ons eigen land. Als het weer net zo mooi blijft als de afgelopen twee dagen is je eigen achtertuin zeker geen straf om de zomer door te brengen.

Niets zo fijn als heerlijk in de zon, een verkoelend drankje en een fijn boek!

Boekentips

Wij hebben alvast onze boekentips voor deze zomer op een rijtje gezet. Stuk voor stuk toegankelijke, inspirerende boeken!

 1. De kracht van moderne spiritualiteit  Wat geloof jij? Op die vraag weten mensen full33494554steeds minder goed antwoord te geven. Men noemt zich vaak wel spiritueel, maar is niet altijd christen, boeddhist of moslim. Integendeel, de essentie van moderne spiritualiteit lijkt juist te vinden in diversiteit, men creëert zijn eigen spirituele beleving met behulp van concepten uit verschillende stromingen en religies.In dit boek onderzoekt vooraanstaand spiritueel leider en auteur William Bloom de eigenschappen van deze ‘moderne’ spiritualiteit. Hij legt uit hoe begrippen als verbinding, reflectie en dienstbaarheid hierin een centrale rol spelen.Daarnaast legt hij uit hoe deze makkelijk kunnen worden geïntegreerd in het dagelijkse (werkende) leven. Hij benadrukt een spiritualiteit gebaseerd op universele waarden – een die krachtig, motiverend en inspirerend is. Blooms praktische raad zal je helpen een groter gevoel van persoonlijke integriteit, doelgerichtheid en rust te vinden, los van je achtergrond.
 2. De Kracht van Stilte Eckhart Tolle staat opnieuw garant voor een geweldige ervaring.
  Tijdens een uniek evenement in Rotterdam in 2010 maakte Eckhart het publiek op zijn eigen, onfull27563079.jpgnavolgbare wijze deelgenoot van zijn eenvoudige methode van transformatie. Met zijn kenmerkende zachte stem, zijn humor en grote innerlijke
  rust weet hij zijn toehoorders van begin tot eind te boeien en de stilte van het moment te laten ervaren. De ervaring van een bezoeker: `Deze gedeelde stilte zal me heel erg lang bijblijven.`
  Laat ook de stilte toe in jouw leven met deze bijzondere dvd.
  Het bijgeleverde boekje bevat prachtige citaten van Tolle en foto`s die de stilte kracht bij zetten
 3. Bescherm jezelf  Ben je gevoelig voor energieën en sferen? Ontmoet je mensen die je vermoeid maken? Wil je een betere sfeer in je huis en op je werk? Door middel van simpele oefeningen toont William Bloom in dit boek hoe je jezelf energetisch kuntfull33494544.jpg beschermen. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en kun je makkelijker omgaan met dominante persoonlijkheden en moeilijke situaties. Je leert niet alleen hoe je de atmosfeer in huis en op de werkvloer kunt zuiveren, maar ook hoe je positieve energie kunt creëren die je gelukkiger en succesvoller maakt. Bescherm jezelf is een leidraad voor iedereen die moeite heeft zijn grenzen te stellen, en zal diegene helpen vanuit de eigen kracht te handelen.
 4. Hoe tem je een wilde olifant? Steeds meer mensen ervaren dat mindfulness stress doet afnemen, goed full33494478.jpgis voor je gezondheid en de kwaliteit van je leven kan verbeteren. Jan Chozen- Bays, arts en zen-leraar, biedt in dit boek een reeks toegankelijke oefeningen om ons verder te helpen mindfulness in het dagelijks leven te integreren. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan drie keer diep ademhalen voordat je de telefoon opneemt, je bewust worden van je houding en deze corrigeren, mindful eten, enzovoort. Elke oefening wordt gepresenteerd met tips hoe je een en ander kunt integreren in je dagelijkse activiteiten, en bevat bovendien een korte levensles.
 5. Omarm jezelf  er wordt wel eens gezegd dat we zelf onze grootste vijand zijn. Omdat we altijd wel iets op- of aan te merken hebben op onszelf. Op onze prestaties. Op hoe full34848974we er uit zien. Op die vijf kilo die er maar niet af wil. Op die promotie die aan ons neus voorbij ging. Het gebeurt maar heel zelden dat we onszelf ergens een welverdiend compliment voor geven.
  Herken je dat? En herken je ook dat je op de mensen in je omgeving heel anders reageert? Als je vriend zakt voor zijn examen, wijs je hem op alle dingen die hij wel goed kan. En als je vriendin de schuld van haar relatiecrisis bij zichzelf legt, zeg je dat ze eens wat aardiger voor zichzelf moet zijn.
  Je kunt het dus wel: vervelende gebeurtenissen en situaties in het juiste perspectief plaatsen. Alleen niet voor jezelf. En dat is natuurlijk wel wat raar. Want juist met jezelf zou je de allerbeste maatjes moeten zijn. Je neemt jezelf immers je hele leven met je mee! Hoogste tijd dus dat je met compassie, met mededogen, naar jezelf leert kijken. Dat je echt accepteert dat je goede én slechte kanten hebt. Dat die bij jou horen en je tot een compleet
  en interessant mens maken. Dat je wat liever voor jezelf wordt, jezelf als het ware omarmt. In Omarm jezelf leert Gijs Jansen je hoe je dat doet.

Meer zomerse tips

 1. kijk naar de wolken
 2. drink water met ijsklontjes. Maak je ijsklontjes nog leuker met fruit erin of munt
 3. neem elke dag een zelfgemaakt vruchten ijsje
 4. pak wat vitamine D (in het zonnetjes zitten met een goed boek )
 5. Houdt een siësta. Echt waar als je tussen 12-15 gewoon rustig aan doet en in de avond iets langer door, heb je veel meer energie!

Maar vooral doe rustig aan tijdens de warme dagen.

Wat zijn jouw plannen deze zomer?

 

Dit artikel werd geschreven door Anne Meeldijk

Eigenaresse van de Spirituele Webwinkel en de energetische praktijk Ariadne Healing.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s