Het elfje en het oude geheim

Een verdrietig elfje ontmoet een oude wijze vrouw die haar het geheim van ‘geluk’ leert. Deze wijze vrouw helpt het elfje te leren omgaan met tegenslagen en met het bereiken van dingen die je voor onmogelijk houdt. Het boek gaat over vertrouwen en hoe dromen kunnen uitkomen. Een boek met een boodschap en een ziel.

Door kinderen vroeg te laten kennismaken met positief denken, verstevig je de basis voor een gezond gevoel van eigenwaarde.

Met wensenvelop.

het wenselfje

Positief denken

Kinderen zijn van nature vrij positief ingesteld. Kijk maar eens naar een baby; vaak vrolijk en ook vak enthousiast aan het oefenen voor alles wat ze graag willen. Het doorzettingsvermogen van een baby is eigenlijk bewonderingswaardig. Wij, volwassenen, zouden het eens moeten proberen om iedere dag opnieuw dezelfde hobbels en de kleine stapjes vooruit te nemen die een baby dagelijks in zijn of haar leven heeft.

En dan het enthousiasme wanneer het gelukt is! Het is toch geweldig als je ziet hoe blij de kleine man of kleine meid is wanneer iets (eindelijk) gelukt is en dan zoeken ze ook oogcontact met iedereen die ze kunnen vinden. Wat dat kleine stukje geluk wil je toch delen met iedereen om je heen?

Hoe positief is dat dan….. !

Groter worden

Wanneer kinderen groter worden komen er andere hindernissen in hun leven. Zijn deze groter dan die van een baby? Ik denk van niet. Maar kinderen krijgen ook meer besef en meer bewustwording van oorzaak en gevolg. Hierdoor kan het zijn dat een kind angsten gaat ontwikkelen.

Ook is de omgeving waar het kind in opgroeit heel erg belangrijk. Hoe steunt de omgeving het kind in de veranderingen die het in zijn of haar leven(tje) tegen komt.

Ervaring

Wij hebben een dochter van, nu bijna, 6 jaar en zij heeft in de afgelopen 4 jaar best wel wat op haar bordje gekregen.

2x Een verhuizing gehad, een papa gekregen (van alleenstaande mama naar samenwonend) gewisseld van peuterspeelzaal, naar de basisschool gegaan, naar zwemles gegaan en een zusje gekregen.  Al deze veranderingen brachten bij papa en mama ook weleens wat spanningen mee die voelbaar waren voor de kleine dame.

Onze dochter werd hier uiteindelijk wat opstandig van, wilde niet meer eten en uiteindelijk merkte we dat ze onzeker werd. Ontzettend vaak riep ze “dat kan ik niet” en begon te huilen.

Nu mag ze na de zomervakantie naar groep 3 en ik vond het wel tijd dat we haar wat zelfvertrouwen moesten gaan geven (ondanks dat ze op school ook goed van zichzelf kan laten horen hoor! Maar ze ging gewoon erg snel huilen en stopte al snel met proberen. Ze zag het continu negatief; dat lukte toch niet)

We zijn het boekje gaan lezen van het elfje en het oude geheim. In twee dagen tijd hebben we het boekje 3 keer gelezen en daarna wilde ze het zelf niet meer lezen. Het moest in de kast in de woonkamer op een zichtbare plek. En regelmatig hoorde ik haar fluisteren “denk aan het elfje”

Tot vandaag, nu 3 weken na het lezen, heb ik geen enkele keer “dat kan ik niet” gehoord. Vanavond zei ze bij de achteruit koprol “dat lukt niet” en omdat het ook echt niet lukte vind ik dat het nog steeds positief is (want ze oefent nog steeds 😉 )

En ineens is het haar gelukt om haar veter strik diploma en haat A zwem diploma te halen. Dit zijn twee van de drie wensen die ze op een blaadje had getekend en in haar wensen envelop had gedaan.

Dank je wel Elfje

Werkt het boekje dan echt? Is het iets magisch? Is het een tovermiddeltje?

Zie het zoals je het wilt, want dat doen onze kinderen ook. Maar het verhaal van het elfje spreekt tot de verbeelding van de kinderen en laat hun inzien dat welk probleem dan ook opgelost kan worden als je maar op de juiste manier denkt.

 

Dus zoals wij voortaan zeggen “denk aan het elfje” dank je wel voor je wijze lesje

Het elfje en het oude geheim is te koop bij de spirituele webwinkel. 

Dit artikel werd geschreven door Anne Meeldijk

Eigenaresse van de Spirituele Webwinkel en de energetische praktijk Ariadne Healing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s