#TBT Last minute…Wat zijn Chakra’s

Chakra’s, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat zijn het nu eigenlijk? In dit blog lees je er alles over.

chakra

Chakra betekent ‘cirkel’ of ‘wiel’. De term chakra komt uit de traditioneel Indiase geneeskunde en staat voor de plaatsen in het lichaam waar zich de levenskracht bevindt. Chakra’s zijn te vergelijken met energiebronnen, centra van activiteit die levenskracht-energie opnemen, afstemmen op de behoefte en vervolgens afgeven via energiebanen die door het hele lichaam stromen. Daarmee is de cirkel rond.

Er zijn zeven chakra’s, die allemaal een belangrijke rol spelen in het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft invloed op specifieke lichaamsfuncties en emoties. In het ideale geval zijn alle chakra’s open en gelijkmatig actief. In de praktijk is dit meestal niet het geval. Bepaalde chakra’s kunnen bijvoorbeeld minder actief zijn, waardoor energie-blokkades ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra’s juist overactief. Hierdoor raken lichaam en geest uit balans.

Achtergrondinformatie over chakra’s

Er lopen verschillende banen door het lichaam. Denk aan de bloedbaan, lymfebaan en zenuwbaan. Daarnaast loopt er een energiebaan door je lichaam, welke alle organen en cellen van energie voorziet. De knooppunten en splitsingen in deze baan worden chakra’s genoemd. Ze zijn vergelijkbaar met de lymfeknopen in het lichaam. Er zijn 7 grote chakra’s, die de kleinere met elkaar verbinden. Deze 7 chakra’s hebben elk een specifieke kleur en functie.

  • Wat zijn chakra's1e chakra (rood): bevindt zich bij de stuit en is belangrijk voor een goede gezondheid.
  • 2e chakra (oranje): bevindt zich in de onderbuik en is van belang voor een gezond seksleven.
  • 3e chakra (geel): bevindt zich bij de zonnevlecht (het middenrif) en stimuleert het denken.
  • 4e chakra (groen): bevindt zich bij het hart en staat voor de liefde.
  • 5e chakra (blauw): bevindt zich bij de keel en speelt een rol bij de communicatie.
  • 6e chakra (indigo): bevindt zich bij het voorhoofd en houdt verband met de intuïtie.
  • 7e chakra (wit): bevindt zich bij de kruin en staat voor spiritualiteit.

Chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam

Ze zijn verbonden met het zenuwstelsel en zorgen voor de energievoorziening van de organen en cellen, net zoals de bloedbaan dat doet. Ook hierbij is balans belangrijk. Als een bepaalde chakra te weinig energie heeft, wordt de energie van een naastgelegen chakra aangesproken, om de organen toch van voldoende energie te kunnen voorzien. Als er langdurig een energietekort is raakt je lichaam uit balans. Dit uit zich in diverse lichamelijke en mentale klachten. Je zit niet lekker in je vel. Sommige spirituele mensen kunnen de energie van de 7 grote chakra’s voelen of zien. Misschien ben je je er niet van bewust maar heb je wel eens een pijnlijk gevoel gehad op de plek van zo’n chakra. De chakra kan dan uitgeput of geblokkeerd zijn.

Zorg voor balans

Lichamelijke en mentale klachten verstoren de energiebaan in het lichaam en kunnen de chakra’s uit balans brengen. Het is belangrijk om de balans weer terug te vinden en verstoringen in de energievoorziening te verhelpen. In onze spirituele webwinkel hebben we diverse chakra artikelen die je hierbij kunnen helpen. Denk aan chakra wierook, etherische olie, geurverspreiders en meridiaan kogels. Deze producten zijn trouwens ook heel leuk als cadeau voor een spiritueel persoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s