#TBT e huis reinigen levert positieve energie op

Vandaag is het weer donderdag, de eerste van de maand juni! De laatste maand van de lente en de tijd waarin we ons klaarmaken voor de zomer.

Daarom vandaag nog een keer over het nut van je huis reinigen.

Je huis reinigen levert positieve energie op

salie-huisreiniging

Al sinds de oudheid komen bij veel volken rituelen voor die gericht zijn op je huis reinigen. Ook nu maken veel mensen nog gebruik van deze traditionele methoden om negatieve energie te verwijderen. Het doel is dat er weer nieuwe, lichte energie door het huis kan stromen. Hoe kun je zelf een huisreiniging toepassen en wanneer heeft dit een positief effect? Dat lees je in dit blog.

De praktische toepassing

Je kunt het ritueel van huisreiniging of ‘space clearing’ met verschillende producten uitvoeren. Hierbij kun je ook rituelen of spirituele teksten gebruiken om de reiniging kracht bij te zetten. De producten waar het om gaat zijn:

  • Wierook: na het branden zet je het raam open om de negatieve energie naar buiten te laten gaan. Men spreekt ook wel van ‘smudgen’: met rook de energie reinigen die zich rond mensen bevindt of die in bepaalde ruimtes hangt.
  • Gedroogde witte salie: deze kun je branden en hiermee alle ruimtes en hoeken doorgaan. Je kunt ook bundeltjes salie in verschillende ruimtes ophangen. Naast salie zijn ook reinigende kruiden als bijvoet, lavendel of rozemarijn geschikt.
  • Kaarsen: het branden van kaarsen zorgt voor verbranding van negatieve energie.
  • Edelstenen of bergkristallen: deze reinig je voor en na gebruik. Ze maken de ruimte weer neutraal en leveren heilzame energie.
  • Windgong en klankschaal: zuiveren de ruimte door hun klanken
  • Een kommetje zeezout en een kommetje water: het zout trekt het water aan en houdt negatieve energie vast. Het zout gooi je na gebruik weg.

Waarom zou je je huis reinigen?

Veel mensen voelen aan dat hun huis energie opneemt van de bewoners en bezoekers. Zo zijn er mensen die in een ruimte lichte energie, zware energie of problemen kunnen voelen. In een huis kan de negatieve energie zich ook ophopen. De sfeer kan dan zwaar aanvoelen of zelfs angst veroorzaken. Misschien heb je er zelf geen last van, maar merk je wel dat je kinderen het oppikken. Anderen geloven dat een huis de plaats kan zijn waar geesten verblijven van mensen die zijn overleden. Als dit zorgt voor onrust of een onaangenaam gevoel, dan kan het helpen om een huisreiniging toe te passen.

Je geest en huis zuiveren

Wil je je huis energetisch schoonmaken, dan is het natuurlijk belangrijk om hier met een positief gevoel aan te beginnen. Reinig dus eerst je geest. Vergeet ook niet om eerst je huis goed op te ruimen en (letterlijk) schoon te maken. Ook dit is een belangrijke voorwaarde voor een positief resultaat. Je huis reinigen is een ritueel dat nog steeds wijdverbreid over de hele wereld wordt gebruikt. Als je het met volle overtuiging doet, zal het je vast helpen. Je bent dankzij het reinigingsproces namelijk in staat om ruimte te scheppen voor vernieuwing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s