Wierook in de lekkerste geuren

moeders geuren wierook oudheid

Wierook wordt al vele jaren gebruikt als inwijdingsmiddel. De oorspronkelijke betekenis van wierook is ‘wijrook’ oftewel rook om mee te wijden. Door de jaren heen is de naam steeds meer vervlogen waardoor de uitspraak van de naam niet alleen is veranderd maar ook de manier waarop de wierook wordt gebruikt. Waar het enkel werd gebruikt om ruimtes mee te wijden, wordt het nu ook gebruikt als geurmiddel. Wierook is tegenwoordig te verkrijgen in verschillende varianten en geuren.

Soorten wierook

Wierookstaafjes zijn het meest bekend. De staafjes worden gemaakt van gespleten wierook staafebamboestokjes waar een brandbaar wierookmengsel is gerold. Dit mengsel bestaat vaak uit harsen, geurstoffen, oliën en een brandbaar mengsel om het brandingsproces mogelijk te maken. Daarnaast zijn er wierookkegeltjes te koop. De samenstelling is hetzelfde als dat van de staafjes. Het enige verschil is dat er nu geen gebruik wordt gemaakt van een bamboestokje. Het mengsel is nu opgerold tot een kegeltje dat bij het aansteken langzaam opbrandt. Korrelwierook wordt vooral gebruikt tijdens een mis of bij wijdingsceremonies. Bij korrelwierook is er geen gebruik gemaakt van een bindingsmiddel waardoor dit soort wierook vooral bestaat uit grove korrels wierook die kunnen worden vermengd met etherische olie. Tijdens een ceremonie worden de korrels verbrand op kolen.

wierook kegeltjesOf je er voor kiest om kegeltjes te kopen of staafjes, je hebt altijd de keuze uit diverse groottes. Zo zijn de staafje te verkrijgen in zowel korte als lange varianten en ditzelfde geldt voor de kegeltjes. De korrelwierook is te verkrijgen in verschillende hoeveelheden.

 

Top 5 wierook geuren

Er zijn verschillende geuren wierook te verkrijgen. Iedereen heeft natuurlijk een eigen voorkeur betreffende de geuren, maar toch zijn er aantal geuren die toch steeds weer verkozen worden tot de meest populaire geuren. Deze geuren worden vaak gekozen omdat deze deze minder lang blijven hangen dan anderen of juist langer de kamer voorzien van een heerlijke geur. Andere geuren zijn populair omdat deze gunstige effecten zouden hebben op de mentale toestand.

  1. Lavendel: zorgt ervoor dat je zenuwen worden gekalmeerd en dat je je rustig voelt
  2. Lotus: is een zoete geur die ervoor zorgt dat je je blij voelt en je inspiratie krijgt.lotus
  3. Passiebloem: Is een verleidelijke geur die ervoor zorgt dat je je weer jong voelt.
  4. Rode roos: Staat voor liefde en schoonheid.
  5. Mirre: Mirre is een teken van vrede. Met deze geur voel je je vredig en de rust tot je komen.

Waar te koop

Bij de Spirituele Webwinkel is volop wierook te koop; o.a. de volgende merken zitten in het assortiment:

Hem, Moeders Geuren, Nag Champa, Darshan, Morning Star, Tulasi.                                     Ook is er wierookkruid en wierookhars verkrijgbaar.

Kom snel een kijkje nemen en laat je verrassen door de verscheidenheid aan geuren!

wierook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s