Het draakje

eppttt

Het kleine draakje voelde zich erg bang en stond boven op een grote ketel. Overal was het donker, alleen de ketels waren te zien. Zej stond boven op de rand van de eerste ketel en er zat een rode pruttelende vloeistof in. Zo bang als het draakje was, toch sprong ze in de ketel. Terwijl het draakje aan de andere kant uit de ketel sprong, verloor ze haar staart. Maar op de rand van de tweede ketel groeide deze weer aan. In deze tweede ketel zat een groene pruttelende vleoistof. Het draakje voelde zich al iets meer ontspannen, want wist dat het springen in de ketel niet zeer zou doen. Weer sprong ze en onderweg verloor ze weer haart staart. Ze krabbelde uit de ket en zag een derde ketel. Hier op de rand zag ze dat er een paarse vloeistof in zat. Ze sprong zonder angst in de ketel, maar voelde nog wel de spanningen in haar buik, want zou het weer zoals de vorige twee keren zijn? Weer opgekrabbelt uit de ketel, stapte ze op de 4 ketel en hier zat een mooie blauwe vloeistof in. Het draakje sprong er in vertrouwen in. Ze wist wat er ging gebeuren, maar was ook op zoek naar het antwoord.

Weer op de rand van de ketel, zag de ze vijjfde en laatste ketel en stapte op de rand. Aan de overkant was licht te zien, het einde. Het draakje zag in de ketel een groene vloeistof en dit was bekend, deze hadden we al eens gehad.

Het draakje sprong…..

Betekenis van de droom

Het draakje wordt ook wel gezein als een spiritueel wezen of een verpersoonlijking van passie. Het staartje van de draak wordt gezien als transformatieproces(sen)/ loslaten en de ketel staat voor veranderingen.

De kleuren in de droom weerspiegelen

rood: angst(en)

groen: hoop en gevoel van verbinding

paars: bezinning verwachting en magie/spiritualiteit

blauw: hemels, oneindig

groen: veilig, vertrouwd en kalmte

Ik zie de ketels en de kleuren dan ook als de fases in mijn leven waar ik doorheen mag lopen. Als kleuter werd mij deze droom getoond en ik ben hem nooit meer vergeten. Het is mijn levenspad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s