Yogiman (Orang Malu)

Yogi man

Kracht – Nieuw leven – Bescheidenheid – Energie

De Yogiman vind zijn oorsprong in Indonesie. Het verhaal verteld dat er ooit een man was die zich dusdanig schaamde voor zijn medemensen dat hij besloot om zijn leven in meditatie door te brengen. Het hoofd in de handen om zijn schaamte te benadrukken. Hij huilde op deze manier om het leed, het kwaad en het onrecht.Yogi

Op deze manier kennen de meeste mensen het Yogi beeld. Wanneer we beter naar het vooraanzicht kijken zien we een Yogi man die door te mediteren zich zelf heeft ontdekt, het geluk heeft gevonden en diep in zijn hart vrede heeft met zichzelf. Dit valt te zien aan de handen/vingers. Die tonen ook wel de lachende mond (tanden) aan van het gezicht wat ook te zien is. De oren vormen zijn ogen en het hoofd zijn neus.

De achterkant van het beeld vormt ook wel het hart; hiermee wordt een symbool gegeven voor leven, energie & kracht.

Aan de zijkant van het beeld zien we de beeltenis van een foetus. deze wordt door de armen gevormd en staat voor nieuw leven & zuiverheid.

De levensles van de Yogi man is dat het leven een cirkel vormt; een cyclus van geboorte en wedergeboorte, Er is geen begin en geen eind. Door bescheidenheid en kracht te tonen komt onze wedergeboorte. We zijn niet afhankelijk van anderen en de wereld om ons heen. Innerlijke kracht laat ons dit inzien; welke we door meditatie verkrijgen.

De Yogiman heeft ook betekenissen over zich met betrekking tot hoe of waar je dit beeldje zou moeten/kunnen plaatsen in huis. Wanneer je de Yogiman met de rug naar de deur zet, zal deze al het kwade buiten de deur houden (let wel op de deur van de hoofdingang). Wanneer je de Yogiman in het zicht zet, kan een ieder die dit wil de Yogiman over de tug aaien. Zo zou de Yogiman al de kwade bedoelingen van mensen buiten de deur houden. Het aaien over de rug vergroot ook het zelfvertrouwen van mensen; zo zouden de mensen die er verlegen zijn hier minder verlegen van worden. Behandel iedere dag de Yogiman goed en aai over de rug, zo zullen je zorgen weggnomen worden en je zelfvertrouwen groeit.

Yoko

Liefde – Troost – Samenzijn

De Yoko is handwerk uit Indonesie; en een symbool van liefde, troost en samenzijn. Het beeldje bestaat uit twee figuren die elkaar omarmen. Hier beelden zij bescherming en geborgenheid mee uit. Wanneer je dit geeft aan iemand geef je uiting aan medeleven of liefde naar de ontvanger toe. Yoko

Yoko is ook een Japanse meisjesnaam welke ‘zonnekind’ betekend. Hoe mooi is het om dit beeld als geboorte geschenk te geven aan een meisje met de achterliggende betekenis van ‘zonnekind’ – liefde & samenzijn!

De Yogiman en Yoko beelden zijn te bestellen bij de spirituele webwinkel.

2 gedachten over “Yogiman (Orang Malu)

  1. Ilse

    Zo’n Yoko beeldje vind ik wel mooi. Maar ik zou er dan een van 15 cm willen en dat wordt dan wat te duur voor me. 😉
    Zo’n Yogiman vind ik maar niets, ik associeer het te veel met het negatieve, die schaamte, het kwade,… Ik hou meer van beeldjes met een positieve vibe; 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s