Palo Santo: hoe te gebruiken?

De kans is groot dat je ooit al wel eens hebt gehoord van Palo Santo. Niet alleen rolt het gemakkelijk van de tong maar bovendien is de betekenis, de naam is letterlijk vertaald “Heilig hout”, intrigerend. Maar wat is nu Palo Santo? Waarvoor gebruikt men het heilig hout en misschien vooral hoe gebruik je Palo Santo?

palo santo branden

Palo Santo?

Palo Santo is een houtsoort uit het Andesgebied die in onze contreien voornamelijk gebruikt wordt als wierook. Het valt vooral terug te vinden aan de kust van Peru en Ecuador en ook op de Galapagos eilanden vind je deze houtsoort terug. De lokale sjamanen schrijven heel wat krachten aan Palo Santo toe en beschouwen het Westers gebruik als wierook dan ook als een onderschatting van de mogelijkheden van Palo Santo. De inheemse bevolking beziet Palo Santo dan ook als een heilige houtsoort en vandaar de naam. Leuk weetje is dat Palo Santo zo ontzettend populair is dat landen als Peru en Ecuador de export sterk aan banden hebben gelegd. Het voortbestaan van de bomensoort begon immers in gevaar te komen door de extreme populariteit van Palo Santo.

Waarvoor gebruik je het?

In het Andesgebied gebruikt men Palo Santo bij religieuze en rituele ceremoniën en palo santovolgens hen heeft het ook een helende werking. In het Westen is Palo Santo voorlopig vooral bekend als wierook maar is de houtsoort aan een ware opmars bezig dankzij de groeiende interesse in spiritualiteit en sjamanisme. Naast een helende werking zou Palo Santo ook een rustgevende werking hebben en in staat zijn om mensen met een depressie een hart onder de riem te steken en hun stemming positief te beïnvloeden. Kortom: Palo Santo zou het ideale middel zijn om de atmosfeer in de ruimte te verbeteren en negatieve energie te bannen.

Hoe gebruik je Palo Santo

Het gebruik van Palo Santo loopt zeer sterk gelijk met het gebruik van eender welk hout als wierook. Steek het goud simpelweg aan en laat het even branden. Vanaf het hout goedzeezout-aroma-palo-santo aan is dien je erop te blazen totdat het hout echt begint te gloeien. Vergelijk het met het aansteken van de kolen op een barbecue. Palo Santo zal enkele minuten gloeien maar dat is ruim de tijd om de ruimte in te palmen met het aroma van dit heilig hout. De zachte en zoete geur zal ongetwijfeld heel wat harten voor zich winnen.

Waar te koop: Spirituele Webwinkel

o.a.  palo santo houtsnippers, olie, heilig hout, zeezout  & starter kit/ cadeauverpakking

 

 

8 gedachten over “Palo Santo: hoe te gebruiken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s