Oranjekoorts

full7794293

Koningsdag, voor on is het vooral een leuke dag met onze twee dochters. Koningsdag wordt hier in het dorp altijd leuk gevierd. Met onze dochter ga ik een taart bakken voor het taarten buffet. We gaan de fiets versieren voor de optocht en dan is er ook nog een leuke oud Hollandse spelletjes ochtend en in de middag een hardloop wedstrijd.

Wij gaan er dus een leuke dag van maken. In huis laten we dat ook terug komen. We zijn in het oranje gekleed & oranje versiering in huis. Met de meiden zijn we op deze manier leuk bezig met de kleur oranje die hoort bij deze dag.

Ook in onze winkel komt de kleur oranje terug in deze dagen.

Oranje

Oranje staat symbool voor het aantrekken van geluk, gezondheid/vitaliteit, genezing & vruchtbaarheid, levenskracht, balans en levensgeluk.full34851736

Het is een zonnige vruchtbare kleur. Oranje is de kleur van ons tweede (sacrale ) chakra en is het energie centrum van seksualiteit en vitaliteit.

‘Oranje’ mensen leven in het NU.

 

Koningsdag

Koningsdag komt van Koninginnedag, welke weer van Prinsessedag is afgeleid. Prinsessedag werd voor het eerst op 31 augustus 1885 georganiseerd. Deze werd op de vijfde verjaardag van Prinses Wilhelmina gevierd om de nationale eenheid te benadrukken. De eerste viering was in Utrecht. In de jaren erna volgenden meerdere steden. In 1891 werd Wilhelmina Koningin en werd deze dag Koninginnedag.

In 1948 werd Juliana koningin en verplaatste de Koninginnedag naar 30 april. De viering werd op paleis Soestdijk gehouden met een defile. Een kilometers lange optocht liep langs het paleis.  In de morgen was er een aubade en in de dorpen werd er in de middag kinderspelen gehouden. De dag werd afgesloten met een lampionnenoptocht. Deze laatste 3 onderdelen zien we vaak nog terug komen in vele dorpen/steden.

Vanaf 1981 gingen de leden van het koningshuis het land in om dorpen & steden te bezoeken. Koningin was nu Beatrix geworden. De dag bleef wel op 30 april staan.

Vanaf 2014 is het Koningsdag op 27 april,, geboorte dag van Koning Willem Alexander.

Orange

Maar waarom is alles eigenlijk oranje in Nederland? Dit heeft niets te maken met de betekenis bovenstaand, maar wel met ons koningshuis. Bij de verre voorouders van ons Koningshuis is het prinsdom Orange (in Frankrijk) in het bezit gekomen. Uiteindelijk is dit bij Willem van Oranje gekomen en de koninklijke familie stamt van hem af. Tegenwoordig is het niet meer dan een titel, maar de officiële achternaam van ons koningshuis is nog steeds van Oranje Nassau.

Doe gezellig mee

en versier jezelf oranje deze dag al was het alleen al om de mooie eigenschappen die deze kleur heeft!

Ook je huis kun je kleine oranje accessoires om wat meer in de sfeer te komen.

Kijk voor ideeën op de oranjekoorts van de spirituele webwinkel

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s