Alle moeders in het zonnetje

Het is bijna weer Moederdag, een speciale dag voor alle moeders op de wereld. Op deze dag worden alle moeders in het zonnetje gezet. En terecht vind ik, want moeder zijn is niet altijd even gemakkelijk!

Lieve_Mama_PNG_WIT

Heel de wereld viert Moederdag, maar de data kunnen nogal verschillen met elkaar. In het oude Griekenland begon lang geleden de oorsprong voor Moederdag. Voor Nederland was het in het jaar 1925 pas, dat Moederdag voor het eerst werd geïntroduceerd. Het kwam door de eerste wereldoorlog dat Moederdag pas zo laat werd ingevoerd in Nederland. Er zijn landen die alleen het vrouw zijn vieren, hier noemen we dat gewoon Vrouwendag. In Nederland komen op de tweede zondag van mei de kinderen en de vader bij elkaar om de moeder lekker in het zonnetje te zetten. Vrouwen eren we op een andere datum, namelijk op acht maart.

Cadeaus

Ontbijt op bed en een mooi bloemetje zijn een van de meest populaire manieren om je moeder te verwennen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren. Een zelfgemaakt cadeau vinden de meeste moeders erg leuk, al is het maar een mooie kleurplaat. Maar ook een ingelijste foto of een zelf geschreven gedicht zijn ontzettend leuk. Kan je mooi zingen? Schrijf en zing dan een mooi, persoonlijk liedje speciaal gemaakt voor je moeder. Natuurlijk kan je ook een bestaand nummer kiezen, die je herinnert aan je moeder. Als je kan breien, is een zelf gebreide sjaal of iets anders ook een geweldig cadeau. Het gaat niet om dure of grote cadeaus, juist de kleine, persoonlijke dingen worden gewaardeerd.

Tip: Lees onze Cadeautips voor Moederdag 2016 of Spirituele moederdag cadeaus: mijn top 5 (2015)

Liefde

Het mooie van moederliefde is dat het niet om de financiële waarde gaat, maar het draait om je liefde voor haar. Wat je ook doet, als het uit je hart komt is het voor moeder al snel genoeg. Even de afwas doen, haar drankjes halen en lekker eten maken zal enorm worden gewaardeerd. Je aanwezigheid alleen is natuurlijk al een cadeau op zich. Combineer het met een gezellig uitje naar iets waar jullie beiden van houden en de dag is snel geslaagd. Gewoon een boswandeling kan genoeg zijn, maar een gezellige avond met alle kinderen bij moeders op bezoek maakt het helemaal af.

Commercieel feest

Ondertussen is Moederdag erg gecommercialiseerd door verschillende winkels. Dit was oorspronkelijk niet de bedoeling, aangezien het niet begonnen is als commercieel feest. Het is allemaal begonnen als een uiting van dankbaarheid voor het moederschap. Natuurlijk mag je altijd groots uitpakken voor je moeder, maar een klein gebaar doet ook heel veel. Iedereen heeft zo zijn eigen manier en mogelijkheid om zijn of haar moeder te eren. Hoe ga jij dat dit jaar doen?

054873b0e17dac0cc6098ddbfba5d324

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s