Contact maken met je ongeboren kind: het kan

zwangere vrouw

Een zwangerschap is een prachtige periode van afwachting. Maar er zijn momenten dat die negen maanden wachten toch echt te lang kunnen aanvoelen. Je betrapt jezelf er dan wel eens op wat tegen je buik te praten om toch maar dat contact te leggen met je ongeboren kindje. Maar wist je dat je ook echt contact kan maken met het wonder in je buik? Waar men vroeger ervan uitging dat een baby in de buik niets kon ervaren weten we tegenwoordig wel beter.

Waarom contact leggen?

zwangerschapIn de eerste plaats denk je vast aan je eigen gevoel bij het contact leggen met je baby. Het is als ouder toch ook gewoon echt tof om al even die bevestiging van leven en het ouder zijn te voelen nog voor de geboorte er is. Toch zijn er wel meer redenen om eens te overwegen contact te maken met je kind in je buik. Bijvoorbeeld ook voor de hersenontwikkeling van je kleine wondertje.

 

 

Zalig zwanger affirmaties

Laat jouw gedachtekracht het verloop van je zwangerschap positief sturen!zalig zwanger affirmaties
De kwaliteit van je selftalk – de gedachten en overtuigingen die onbewust voortdurend in je hoofd rondspoken – bepaalt de kwaliteit van je leven in grote mate. Door positief denken en positief visualiseren trekken we positieve situaties in ons leven aan.
De Japanner Emoto heeft aangetoond dat water reageert op gedachten en woorden. Woorden als liefde maken prachtige kristallen, woorden als haat breken kristallen af. Een menselijk lichaam bestaat voor ruim 70% uit water en je kindje wordt bovendien omgeven door vruchtwater. Hoe prachtig en krachtig wil jij het water in jullie lichamen laten zijn?

Geluidsstimuli

Het gehoor van je kindje is in volle ontwikkeling vanaf 10 weken zwangerschap. Door het cd zwangerschap en geboortetijdens en na deze periode in contact te brengen met geluid leg je al vroeg het concept taal vast in de hersenen van de baby. Dit kan zowel via muziek als via het zelf praten. Door er als ouders tegen de praten raakt de baby al vroeg vertrouwd met jullie stem. Iets wat de overgang nadat het kind geboren is wat vlotter doet verlopen. De stem van de mama zal je kind beter horen maar beide ouders kunnen er gerust tegen praten!

Bewegingen

Je kan ook in contact treden met je ongeboren kind via bewegingen. Een kind voelt als je met de vingers op de buik trommelt of zachtjes met je buik wiegt. Door dit regelmatig tezwagerschapsyoga doen kan er een spelletje van actie – reactie ontstaan met je kind. Zo leert je kind niet enkel geluid met beweging te associëren maar ook het idee oorzaak – gevolg. Je kan als mama zelf je buik bewegen of je partner dit laten doen. Vanaf week 27 kan je hier echt mee gaan spelen. De aanrakingen kunnen overigens zowel de vorm aannemen van simpelweg de buik aanraken, met de buik wiegen of letterlijk spelen. Na verloop van tijd zal je merken dat je kind daadwerkelijk toe zwemt naar de plek waar je de buik aanraakt. Heerlijk toch!

 

miracle of life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s