Nieuwsbrief 15 maart 2016 Bedankt voor je hulp, Edelstenen reinigen en opladen & nieuwe producten

Bedankt voor jullie medewerking

Als jij de enquête hebt ingevuld alvast heel erg bedankt! We zijn echt heel erg blij met je input.

Mochten er vragen en/of opmerkingen naar ons zijn uitgekomen, dan komen wij hier deze week nog persoonlijk bij je op terug!

En natuurlijk ontvang je deze week nog het cadeautje wat we beloofd hadden in je mailbox. We gaan op 31 maart onder alle mensen die de tijd hebben genomen om de enquête in te vullen (en naam + mail hebben achtergelaten) nog een extra cadeautje verloten. Inde nieuwsbrief van volgende week verklappen we wat dit geweldige cadeau is.

Mocht je de enquête nog niet hebben ingevuld dan kan dat in onderstaande link

Klik hier voor de enquête.

En waar is de enquête nu precies voor zal je nu misschien denken…

Wij willen graag weten wat onze bezoekers van de site belangrijk vinden. Om onze winkel zo dicht mogelijk in de buurt te laten komen van “Jou Ideale Winkel”, stellen we jouw input op prijs! Wij gebruiken alle informatie ter verbetering van onze winkel, jouw shop belevenis & jouw aankoop ervaringen.

Wil je kans maken op een cadeautje? Dan mag je op het einde van de vragenlijst je naam en mailadres achter laten.

Edelstenen reinigen en opladen

In de enquête kwam duidelijk naar voren dat jij het erg belangrijk vindt als bezoeker van onze site om informatie te ontvangen over onze producten, het gebruik van de producten en informatie over persoonlijke en/of spirituele groei en ontwikkeling.

Daarnaast vind je goede foto’s van de producten erg belangrijk. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze webwinkel aansluit of jouw wensen en behoeften, zullen wij hier proberen om hier zo goed mogelijk op aan te sluiten.

Vandaag wil ik dan ook een artikel met jullie delen over het reinigen en opladen van edelstenen.

Edelstenen reinigen en opladen

Edelstenen nemen negatieve energieën uit de omgeving op en geven hun positieve energie(en) af. Om de werking van de stenen zo optimaal mogelijk te houden moeten deze na verloop van tijd gereinigd worden (ontladen van de negatieve energieën.), om ze vervolgens ook weer op te laden. Zo blijft de positieve werking van de stenen zo lang mogelijk zijn werk doen.

Wanneer je een edelsteen koopt en/of voor het eerst gaat dragen, wordt aangeraden om de steen grondig te reinigen. Wanneer je de stenen gebruikt voor healing-sessies en/of meditatie wordt aangeraden om voor en na de steen te reinigen en te laden.

Volg altijd je gevoel wanneer je een steen bij je draagt. Wanneer je het gevoel hebt dat de steen in werking vermindert en/of dat je een donkere kleur of barstjes ziet komen, dan kun je de steen gaan reinigen.

Algemeen aangenomen is 1x per week reinigen bij dagelijks gebruik voldoende, 1x per maand bij gebruik af en toe. MAAR VOLG DUS ALTIJD JE GEVOEL.

Reinigen kan als volgt:

–          Water, koud stromend

–          Aarde

–          Hematiet

–          Witte salie

–          Lavendel of sandelhout wierook

–          Amethist

–          Seleniet

  1. Koud stromend water. Dit kan onder de kraan, maar aanbevolen wordt een beekje of riviertje. Gedurende 5 minuten reinigen is voldoende. Gebruik GEEN warm water. Dit kan scheurtjes in de steen veroorzaken.
  2. Aarde. Begraaf de steen gedurende 24 uur in de aarde. Hoe langer, hoe grondiger de reiniging. Het mag dus langer dan 24 uur. Tip. Vergeet niet waar je de steen begraven hebt…
  3. Hematiet. Leg de steen gedurende 24 uur in een bakje of schelp op de hematiet. Dit is een zachte en veilige reiniging voor alle stenen.
  4. Salie, Lavendel of Sandelhout wierook.  Brand de Salie, lavendel of sandelhout. Haal de edelsteen door de rook. Tijdens het doorhalen is belangrijk om ook een sterke intentie te hebben om de steen te reinigen. Een visualisatie van vuil wat uit de steen gaat kan hierbij helpen. Sandelhout is een sterk reinigende wierook, lavendel is wat zachter. Salie is voor een diepe reiniging de beste om te kiezen.
  5. Amethist kan ook gebruikt worden om andere stenen te reinigen. Leg de te reinigen stenen in een Amethist geode of op een Amethist cluster. De geode geniet de voorkeur omdat deze dieper reinigt. De steen wordt dan namelijk volledig omringt door de energie van de geode. Na het reinigen op een amethist cluster, moet de cluster zelf ook gereinigd worden.
  6. Seleniet kan vanwege haar reinigende en zachte werking ook goed gebruikt worden om stenen te reinigen en op te laden. Seleniet is een zelfreinigende steen, maar vindt het zeer prettig om af en toe een nachtje in het maanlicht te liggen. Zo kan zij optimaal haar werk doen.

Opladen van de stenen:

–          Maanlicht

–          Zonlicht

–          Bergkristal

–          Seleniet

  1. Een zachte en veilige manier van opladen is Maanlicht. Leg de steen minimaal 1 nacht (achter glas kan gewoon) in het licht om op te laden. Volle maan is het beste moment op je stenen op te laden.
  2. Opladen met zonlicht kan, maar niet alle stenen kunnen ertegen. Zonsopgang of ondergang is het beste moment, omdat het licht dan zacht is. Rond het middaguur als licht op z’n felst is wordt ook sterk afgeraden. Stenen die er niet tegen kunnen verliezen hun kleur erdoor. Leg de volgende stenen niet in het zonlicht vanwege het verliezen van kleur: amethist, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet (Celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois.
  3. Bergkristal. Leg de steen gedurende 24 uur in een bakje of schelp op het kristal. Dit is een zachte en veilige reiniging voor alle stenen.  Reinig de bergkristal zelf ook regelmatig onder koud stromend water, zodat ook deze de reinigende eigenschappen behoudt.
  4. Seleniet kan vanwege haar reinigende en zachte werking ook goed gebruikt worden om stenen te reinigen en op te laden. Seleniet is een zelfreinigende steen, maar vindt het zeer prettig om af en toe een nachtje in het maanlicht te liggen. Zo kan zij optimaal haar werk doen.

 

​Nieuwe producten

​We hebben een aantal prachtige sjaals in ons assortiment erbij. In de 7 kleuren van onze chakra’s zijn ze verkrijgbaar. Wil jij weten wat de chakra’s precies zijn? Neem dan een kijkje in ons inleidende blog over chakra’s.

Klik hier voor de verschillende sjaals.Ook in de aanbiedingen hebben we natuurlijk nog een ruim assortiment van artikelen welke misschien wel het ideale cadeautje voor jou zijn! Neem snel een kijkje.

 

Voor vandaag wens ik jullie een prachtige dag toe.

Tot de volgende nieuwsbrief.

 

Warme groet,

Anne

www.spirituelewebwinkel.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s