nieuwsbrief maart

Noveenkaarsen

Kaarsen worden al decennia lang gebruikt om sfeer te creëren. Zeker nu het buiten al vroeg donker is kun je het in huis gezellig maken met kaarsen. Maar wist je dat kaarsen ook gebrand worden om andere redenen? Een voorbeeld hiervan zijn de noveenkaarsen.

Een noveen is een reeks van negen dagen (noveen betekent negen in het Latijn) waarop je tot een God bidt. Dit wordt gedaan om een bepaalde gunst te verkrijgen of als voorbereiding op een feestdag. Pinksteren en Kerst zijn hiervan bekende voorbeelden. Als voorbereiding op het Pinksterfeest en het Kerstfeest wordt door de kerken negen dagen noveen gevierd. Bij deze gebeden worden noveenkaarsen gebruikt. Deze kaarsen branden negen dagen en nachten achtereen. Ze worden aangestoken met een speciale intentie, zoals de vraag om genezing, kracht, vrede of een oplossing voor een bepaald probleem. Er zijn verschillende noveengebeden die zich meestal richten tot God, Jezus Christus, Maria of een van de Heiligen.

Een kaars op een graf is vaak lastig omdat wind en regen ervoor zorgen dat de kaars telkens uitgaat en de meeste kaarsen slechts een beperkt aantal uren achtereen branden. Ook hier bieden de noveenkaarsen een oplossing. Doordat deze erg lang branden hoef je niet telkens terug naar het graf om een nieuwe kaars aan te steken. Door de kaars in een speciale noveenlantaarn te plaatsen blijft de vlam branden.

In onze webwinkel vind je diverse noveenkaarsen. Deze kaarsen zitten in een plastic of glazen beker zodat er tijdens het branden geen kaarsvet verloren gaat. De grote kaarsen van 18 centimeter hoog branden negen dagen en nachten. Daarnaast zijn er kaarsen verkrijgbaar van 15 centimeter hoog. Deze branden voor zes dagen en nachten. Voor elke gelegenheid en wens zijn er passende noveenkaarsen verkrijgbaar. Er zijn onder andere religieuze noveenkaarsen, maar ook mooie engelen kaarsen, kaarsen voor een speciale leeftijd en new age kaarsen. Kies voor de kaars die op dit moment bij je past.

Al onze noveenkaarsen zijn definitief in prijs verlaagd!

​Noveen 18 cm: Van 4,95 voor 3,50

​Noveen 15 cm: Van 3.95 voor 2.95

Nieuwste aanbiedingen:

Stamford Giftset “floral”  Van 5,15 voor 3,95

Stamford Giftset “Moods”  Van 5,15 voor 3,95

Wierook “English Lavender”   Van 0,90 voor 0,50

Wierook GR “Lavendel”  Van 0,90 voor 0,50

Wierook GR “White Sage” Van 0,90 voor 0,50

Wierook houder plankje Van 0,85 voor 0,50

 

Numerologie ​en de bijbel

 

Ik ben altijd gefascineerd geweest door het geloof; niet een geloof, maar in de overeenkomsten van de geloven die er op dit moment zijn.
Maar het nadeel van de bijbel vond ik altijd, dat ik er niets van snapte. Numerologie heeft mij geholpen om onderstaande passage te begrijpen. De boodschap die naar voren kwam was niet alleen duidelijk, helder, maar vooral zo krachtig en nog steeds van deze tijd!

Marcus 8:19-20

“En herinnert gij niet, toen ik de vijf broden brak voor de vijfduizend,
hoeveel manden vol brokken gij hebt opgeraapt?”
En zij zeiden tot Hem: “twaalf.”
“En bij de zeven voor de vierduizend, hoeveel korven vol brokken gij hebt opgeraapt?”
En zij zeiden: “zeven.”
En Hij zeidde tot hen: “Begrijpt gij nóg niet?”

Bovenstaande passage verteld over het wonder van de broden. De kinderbijbel vertelt het natuurlijk iets makkelijker. Er waren 5000 mensen bij de Here Jezus; luisterend naar zijn verhalen. Ieder van deze mensen had Hem nodig. Nadat de avond was ingevallen vroegen Zijn discipelen Hem om de mensen naar huis te sturen om eten te kopen. Maar in de buurt waren geen winkels en de mensen waren arm. De Here Jezus antwoordde dat de discipelen voor het eten van deze 5000 mensen moesten zorgen. De discipelen zagen alleen een jongetje met een mand met 5 broden en 2 visjes. Deze brachten ze bij de Here Jezus. Hij dankte zijn Vader in de hemel voor dit eten en met Zijn handen zegende Hij het eten. En een wonder geschiedde. Hij brak de broden en sneed de vissen in stukken en de manden waren vol, net zolang totdat alle mensen gevoed waren. En er bleven nog 12 manden met brood over en 7 manden met vis!

Nu snapte ik wel wat ik had gelezen, maar de boodschap begreep ik nog niet.
Tijd dus om de boodschap uit te gaan leggen met de numerologie…

Lees verder……

Wil je altijd onze nieuwste blog berichten lezen met leuke weetjes, product informatie of cadeautips volg ons dan via mail, facebook of twitter.

Tip: Numerologische jaarlegging 2016 of  een specifieke vraag numerologisch beantwoord, bestel het vandaag nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s