Throwback Thursday: Hoe gebruik je salie om je huis te reinigen?

Salie (Salvia apiana) is een plant die je in woestijnachtige omgevingen vindt. Salie wordt al honderden jaren als heilige, reinigende en beschermende plant gebruikt. De bladeren zijn wit-groen en als je de verse bladeren tussen je duim en wijsvinger wrijft komt je een frisse geur tegemoet.

Het rituele gebruik van salie voor het verjagen van negatieve krachten vindt haar oorsprong bij de inheemse Amerikaanse indianen. Deze gebruiken salie in ceremonies waarin ze zegeningen met gezondheid, bescherming en welvaart vragen of geesten verjagen.

Je huis reinigen met salie stokjes: 7 Stappen

  1. Koop salie stokjes en een vuurvaste kom om je stokje boven te houden tijdens het huis reinigen. Zorg ook dat je een kopje water klaar hebt staan om je salie wierook na de reiniging te doven.
  2. Open alle deuren en ramen en zet ventilators aan indien je deze in huis hebt.
  3. Steek het salie stokje aan en blaas het uit zodra deze vlam vat, zoals je ook bij gewone wierook zou doen.
  4. Bedenk je wat je bedoeling met elke kamer is en zeg een reinigingsgebed. Een voorbeeld zou zijn, “Ik reinig deze kamer van alle onrein, negativiteit en andere krachten die de bewoners van dit huis niet steunen.”
  5. Loop de kamer rond en zwaai de salie wierook zodat de rook alle hoeken, muren, ramen en randen van je plafond weet te bereiken. Beeld je in hoe de rook alle negativiteit en problemen die zich in het verleden in de ruimte hebben voorgedaan absorbeert. Zie hoe de rook vervliegt en je huis verlaat en beeld je in hoe alle negativiteit met de rook mee gaat, zodat er weer ruimte is voor verse, positieve energie.
  6. Nadat je op deze wijze elke kamer van het huis afgegaan bent, geef je jezelf een ‘salie douche’. Maak met je handen een kom boven de rook en ‘was’ je gezicht ermee. Zwaai de rook daarna over je lichaam zoals je zou doen bij een douche. Visualiseer hoe alle overgebleven negatieve energie je lichaam en huis verlaat.
  7. Doof het stokje in je kop water. Je kan het stokje daarna eventueel in je tuin begraven.

Andere manieren om salie te gebruiken

Je kan salie niet enkel gebruiken om je huis te reinigen, maar ook jezelf of objecten zoals stenen en cadeaus die je hebt ontvangen. Ook is het mogelijk om salie thee te treken door 3 tot 4 salie bladeren in een thee kopje met heet water te bedekken. Na 7 tot 9 minuten trekken is de thee drinkbaar.

Ken jij nog andere manieren om salie te gebruiken? Laat dat hieronder bij de reacties weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s