Meridiaankogels: niet dodelijk, wel effectief

Je bent ze misschien al eens tegengekomen: veelkleurige, glanzende, metalen balletjes. Niet zelden met een belletje erin verwerkt. Mooi gelegen in een even prachtig, veelkleurig doosje met wat leuke Chinese tekens in verwerkt. Geef toe: ze zien er prachtig uit. Het verwondert je misschien dan ook dat de functie van deze balletjes niet is om een stijlvol accessoire in het interieur te vormen. Meridiaankogels kunnen je op heel wat vlakken grote diensten bewijzen. Hoe dan? Dat leg ik je uit!

full14814820

Meridiaankogels: klinkt gevaarlijk

Geen zorgen, laat je niet afschrikken door de naam. Meridiaankogels zijn helemaal geen dodelijke projectielen, ze in huis liggen hebben is geen wapenbezit. De kogels ontlenen simpelweg hun naam aan het feit dat het ronde metalen ballen zijn. Ze verschenen voor het eerst tijdens de Chinese Mingdynastie (1368-1644) en zijn daarna nooit meer weggeweest. In het begin waren het massieve metalen kogels die hun plek hadden binnen de klassieke Chinese geneeskunde. In veel Chinese ziekenhuizen kun je ze trouwens nog altijd terugvinden om bepaalde gezondheidsproblemen aan te pakken.

Hoe gebruik je ze dan?

Tegenwoordig zijn de meridiaankogels hol met binnenin een belletje. Ze worden telkens per twee verkocht en hun werking is gebaseerd op de leer van de levensenergie Qi. Deze levensenergie zou via energiebanen, de zogenaamde meridianen, door ons lichaam stromen. Natuurlijk moeten deze meridianen ergens samenkomen, en dat doen ze ook! Eén van deze punten waar ze samenkomen, de energiezones of acupunctuurpunten, ligt in de handpalmen. Je gebruikt de meridiaankogels dan ook door ze beiden in de handpalmen te houden en met behulp van je vingers om elkaar heen te laten draaien. Hierdoor oefenen de meridiaankogels druk uit wat een masserend effect heeft en de bloedsomloop stimuleert. Het logische gevolg? Een perfect ontspannen gevoel!

Is dat dan alles?

Naast het vrijgeven van energie door de meridianen en het ontspannen gevoel verstevigt het gewicht van de ballen de spieren in je arm, hand, schouder en nekgebied. Daarnaast heeft het ronddraaien van de meridiaankogels ook een positief effect op het concentratie- en coördinatievermogen. Na verloop van tijd zal je ook merken dat beide handen een stuk soepeler aanvoelen. Zo oefenen ruiters vaak met meridiaankogels net omwille van al deze voordelen.

full7794553

Voel je je dus wat gespannen. Of lijken de andere voordelen je ook wat? Overtuig jezelf en probeer het eens uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s