Bij jezelf blijven.

Vandaag een klein stukje ‘dagboek’…

Toen onze dochter net voor de afgelopen kerst thuis kwam heb ik een paar titels voor blog berichten klaar gezet omdat dit de thema’s zijn die mij bezighielden in de weken na haar geboorte.

Wanneer de tijd rijp is laat ik jullie iedere keer in een thema toe. Al deze thema’s zijn onderwerpen waar ik in korte tijd keihard tegen aan liep en die me in een hele korte tijd van diepe dalen naar hoge pieken konden leiden. Deze thema’s zijn allemaal een verdieping van de thema’s waar ik en vele anderen met mij al langer mee worstelen of waarin ze begonnen zijn om te leren.

Bij jezelf blijven

Ik wil dit thema vandaag onder de aandacht brengen met een liedje, een plaatje en een korte film.

als-je-in-gebreke-blijft-ten-opzichte-van-jezelf-blijven-anderen-in-gebreke-tegenover-jouDe eerste 2 weken na de geboorte waren hectisch. Ons gezin was aan het ‘overleven’ In de ochtend de oudste dochter naar school. Daarna samen naar het ziekenhuis waar we tot 2 uur waren. Snel naar huis en de oudste weer op school ophalen. Iedere 3 uur kolven, voor voeding voor de jongste; ook ’s nachts ging dat zo door. Thuis was het ons huidhouden minimaal bijhouden, avond eten, lunchpakket voor de volgende dag maken en dan uitpuffen op de bank. Tussendoor proberen om iedereen die wilde weten hoe het ging dit ook te vertellen….

Maar we waren op, want niet alleen waren onze dagen volgepland. Ook ons hoofd was vol met emoties. Ons meisje had kort voor haar leventje moeten vechten en je kijkt toe als ouders. Wij kozen voor rust en weinig contact met de buitenwereld. Ons gezin ging voor. Alle aandacht voor de jongste en alle aandacht voor de oudste. Voor de oudste moest het ‘gewone leven’ doorgaan. waarheid

Dan zit je thuis en weet je dat je kleine meid alleen in het ziekenhuis ligt, aan de apparatuur, alleen…..

Je wilt niets liever dan bij haar zijn. We kozen voor de stilte van ons gezin.

Van de ene op de andere seconde maakte we deze keuze en kozen voor ‘media’ stilte. We lieten dit ook via deze ‘media’ horen.

Het voelde goed en nog steeds! We waren in 1 seconde terug bij onszelf

Mag ik dan bij jou schuilen?

Mag ik dan bij jou?

Er waren twee mensen bij wie ik mocht schuilen. In het begin mocht dit bij mijn partner. Later kon ik vooral bij mezelf schuilen. Het is zo belangrijk dat je ook bij jezelf kan en mag schuilen. Laat je verdriet toe en omarm wat er op je pad komt. Alles is een les voor het leven. Je omgeving is als een spiegel en laat je zien waar je op dat moment mee worstelt. Mijn lief was er voor mij en is er nog steeds voor mij. Alles wat ik tegen kwam, probeert hij op te vangen. Maar soms schuil ik even bij mezelf, want dat is dan even harder nodig.

Bij jezelf blijven

Tot slot een klein filmpje over het bij jezelf blijven! Kijk hier naar het filmpje.

bij jezelf blijven

Dit liedje, dit filmpje en deze woorden op de plaatjes vertellen hoe ik denk over bij jezelf blijven; wat het voor mij de laatste tijd heeft betekend.

Blijf jij bij jezelf? of wordt je geleefd?

loesje.png

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s