Ken jij jouw beschermengel?

Je hoort het wel eens, iemand die ontzettend veel geluk gehad heeft. Vaak wordt dan gezegd ‘hij had een engeltje op zijn schouder’. Beschermengelen zijn voor het eerst duidelijk beschreven in de vijfde eeuw na Christus. Zij kregen toen hun eigen feestdag: Het feest van de Heilige engelbewaarders op 2 oktober. Beschermengelen werden gecreëerd met een specifieke opdracht en alle kennis en vaardigheden om deze uit te voeren. Ze hebben nooit een andere opdracht gehad en zijn nooit iets anders geweest. Mensen hebben dit eigenlijk altijd al geweten, al kenden ze oorspronkelijk niet het hele verhaal.

full8416608

Jouw beschermengel: wat doet hij?

Tot vandaag is de beschermengel een goede vriend die je spiritueel leiding geeft en je beschermt. Hij staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en troost te bieden op de ogenblikken dat je dit nodig hebt. Hij is er dus altijd om advies te geven en je te leiden bij het maken van keuzes. Een beschermengel is echter geen dictator, hij geeft raad maar je beslist uiteindelijk zelf of je deze wil volgen of niet.

Contact met jouw beschermengel

Soms zijn mensen zo gefocust op het hier en nu, of worden ze zo overspoeld door problemen dat alle contact met hun beschermengel verloren lijkt. Dit kan echter makkelijk hersteld worden. In de eerste plaats moet je bereid zijn tot communicatie en accepteren dat je spirituele gids je nooit iets negatiefs zal laten doen. Met andere woorden: wees bereid om te luisteren naar advies en om dit ook op te volgen. Maar er is meer, je kunt ook zelf actief contact maken met je persoonlijke beschermengel. Dit kan bijvoorbeeld door te bidden of door tegen hem te praten alsof je het tegen een goede vriend hebt. Bijvoorbeeld tijdens een mooie, rustige wandeling. Een tweede stap is mediteren, waarbij je jezelf openstelt voor de antwoorden en het advies dat je krijgt. Bij een goed contact leer je niet alleen wat je in bepaalde situaties kan doen maar leer je ook jezelf beter kennen. Hierdoor wordt het nemen van moeilijke beslissingen gemakkelijker en het helpt je om te beseffen wat je echt wilt.

Ik ben heel benieuwd naar je mening, heb jij ook het gevoel dat je een beschermengel hebt en heb je er wel eens contact mee gemaakt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s