Alles wat je moet weten over noveenkaarsen

Kaarsen worden al decennia lang gebruikt om sfeer te creëren. Zeker nu het buiten al vroeg donker is kun je het in huis gezellig maken met kaarsen. Maar wist je dat kaarsen ook gebrand worden om andere redenen? Een voorbeeld hiervan zijn de noveenkaarsen.

Een noveen is een reeks van negen dagen (noveen betekent negen in het Latijn) waarop je tot een God bidt. Dit wordt gedaan om een bepaalde gunst te verkrijgen of als voorbereiding op een feestdag. Pinksteren en Kerst zijn hiervan bekende voorbeelden. Als voorbereiding op het Pinksterfeest en het Kerstfeest wordt door de kerken negen dagen noveen gevierd. Bij deze gebeden worden noveenkaarsen gebruikt. Deze kaarsen branden negen dagen en nachten achtereen. Ze worden aangestoken met een speciale intentie, zoals de vraag om genezing, kracht, vrede of een oplossing voor een bepaald probleem. Er zijn verschillende noveengebeden die zich meestal richten tot God, Jezus Christus, Maria of een van de Heiligen.

maria, geheimen van de rozenkrans

Noveenkaarsen op een graf

Een kaars op een graf is vaak lastig omdat wind en regen ervoor zorgen dat de kaars telkens uitgaat en de meeste kaarsen slechts een beperkt aantal uren achtereen branden. Ook hier bieden de noveenkaarsen een oplossing. Doordat deze erg lang branden hoef je niet telkens terug naar het graf om een nieuwe kaars aan te steken. Door de kaars in een speciale noveenlantaarn te plaatsen blijft de vlam branden.

Voor elke situatie een passende noveenkaars

In onze webwinkel vind je diverse noveenkaarsen. Deze kaarsen zitten in een plastic of glazen beker zodat er tijdens het branden geen kaarsvet verloren gaat. De grote kaarsen van 18 centimeter hoog branden negen dagen en nachten. Daarnaast zijn er kaarsen verkrijgbaar van 15 centimeter hoog. Deze branden voor zes dagen en nachten. Voor elke gelegenheid en wens zijn er passende noveenkaarsen verkrijgbaar. Er zijn onder andere religieuze noveenkaarsen, maar ook mooie engelen kaarsen, kaarsen voor een speciale leeftijd en new age kaarsen. Kies voor de kaars die op dit moment bij je past.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s