Pendelen: hoe doe je dat?

Pendelen is een zeer oude bezigheid. In koningsgraven in Egypte zijn bijvoorbeeld afbeeldingen op de muren te zien van een pendel en wichelroede. In China zijn afbeeldingen van mensen die naar zilvermijnen zoeken met behulp van een pendel. Deze afbeeldingen stammen uit de tijd rond 2000 voor Christus. Daarnaast wordt ook in de Bijbel verwezen naar de pendel, die werd gebruikt om water te zoeken in Egypte.

Wat is een pendel?

bergkristal-luxe-pendel-verzilverdMeestal is een pendel een edelsteen of een metalen cilinder aan een ketting of koord. Er zijn vele soorten pendels verkrijgbaar. Erg mooi zijn deze luxe pendels waarbij een edelsteen in zilver gezet is en zo een prachtige hanger vormt. Ook zijn er bijzondere chakra pendels verkrijgbaar in verschillende kleuren. Elke edelsteen heeft zijn eigen betekenis en eigenschappen, kies dus een pendel waarvan de steen past bij wie jij bent en wat je nodig hebt.

Hoe gebruik je een pendel?

chakra-pendel-facetEen pendel wordt gebruikt om bepaalde informatie te verkrijgen. Je kunt de pendel bijvoorbeeld gebruiken om antwoord te krijgen op een specifieke vraag die je bezighoudt. Dit kunnen diepzinnige levensvragen zijn, maar ook meer alledaagse vragen waar je een antwoord op wilt hebben. Maak je hoofd leeg, houd de pendel vast en stel een vraag. Vervolgens zal de pendel reageren en hiermee je vraag beantwoorden. Belangrijk om te weten is dat het antwoord altijd uit jezelf komt. Vaak weet je onbewust het antwoord op een vraag wel. De kunst is om dit antwoord ook daadwerkelijk naar boven te krijgen. Hierbij helpt pendelen je. Het vormt een soort brug tussen je bewustzijn en het onderbewuste.

Iedereen kan pendelen

Iedereen kan leren pendelen. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel op de juiste manier doen. Belangrijk is dat je hoofd echt leeg is zodat je je kunt concentreren op je vraag. Probeer de pendel niet middels denken in beweging te krijgen of een bepaalde richting op te sturen, dat gaat niet lukken. Hiermee blokkeer je je onderbewuste juist. Creëer een rustige omgeving waarin je niet gestoord kan worden. Zet bijvoorbeeld je mobiele telefoon en andere afleiders uit. Steek eventueel een kaars aan of zet een rustig muziekje op. Maak je hoofd leeg en concentreer je op de vraag waarop je een antwoord wilt krijgen. Pak de pendel tussen duim en wijsvinger vast, zorg ervoor dat hij vrij kan bewegen en laat hem ontspannen hangen.

Cursus pendelen

avond cursus pendelen

Bij de spirituele webwinkel is het mogelijk om een avondcursus pendelen te volgen! Kijk hier welke data er in 2016 nog beschikbaar zijn. ( Tip in januari kun je met 30% korting boeken)

Pendelen voor kinderen

Kinderen kunnen ook leren pendelen! In het boek Pendelen met Heksje wijsneus wordt dit op een leuke en makkelijke manier uitgelegd. Ook is er in de serie van heksje wijsneus een prachtig pendelsetje te verkrijgen.

Kijk hier voor de leuke spirituele serie van heksje wijsneus en bestel snel je pendelboek en pendelsetje!

 

Heb jij dit wel een geprobeerd of wil je het eens proberen? Pendelen kan je helpen om antwoord te krijgen op belangrijke levensvragen en maakt je bewust van je onderbewustzijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s