Flierefluiten

flierefluiten.jpgIk heb een moment van flierefluiten….

Eigenlijk was ik bezig met het huishouden, maar het wilde even niet. Mijn planning zoals deze in mijn hoofd zit draait zich vandaag om en dus schrijf ik mijn blog nu en niet vanmiddag. Dan het huishouden vanmiddag maar en niet nu! Dat heb je wel eens dat je hoofd iets anders wil en aangezien ik zo’n heerlijk gevoelsmens ben kan ik er maar beter aan toegeven, want anders ga ik ‘de hele dag flierefluiten!’

Flierefluiten” komt van de fluiten die vroeger van de jonge vlieren gemaakt werden. Ook de naam van de Vlier verwijst naar de ‘flierefluiten’

Sambucus nigra, Sambucus is de verbastering van het Griekse Sambuka wat fluit betekend, Nigra betekend zwart en verwijst naar de kleur van de bessen van deze struik.

Jonge kinderen speelden op de flierefluiten. De ouderen leerden vooral wat de vlier voor ons kan betekenen.

De vlier:

De vlier is een boom die koorts verlagend, ontstekingsremmend & algemeen zuiverend werkt.

Maar binnen het spirituele wordt deze boom geassocieerd met liefde, zuivering en uitdrijving. de vlier staat ook wel voor ‘De Dood’, vooral de dood van jou angsten.

Het is dus tijd om je angsten los te laten en uit te drijven, zodat we gezuiverd en vol liefde en nieuwe jaar in kunnen gaan! Angsten zijn de hersenspinsels van onze hersenen om ons alert te laten zijn op gevaren. maar sommige angsten hoeven niet nodig te zijn.

Beantwoord deze drie vragen en schrijf ook al je antwoorden op:

  1. welke angst(en) beheersen of belemmeren jou leven/functioneren?
  2. wat zijn de nadelen van deze angst(en)
  3. wat zijn de voordelen van deze angst(en)

Kijk eens goed naar je antwoorden en trek er je conclusie uit….. Denk dan ook eens aan wat het je zal opleveren als je je angsten zou overwinnen!!!

TIP: Als je een angst voelt opkomen, concentreer je dan op ja handen. Voel hoe je vuisten maakt en je handen helemaal stijf tegen je aan hebt, je probeert jezelf te beschermen. Laat nu je handen eens zakken langs je lichaam, ontspan je handen, je vingers; voel ieder spiertje in je handen zich langzaam ontspannen. Als je handen helemaal ontspannen zijn kijk dan eens wat er met je lichaam is gebeurt……. juist je hele lichaam heeft zich ontspannen.

Een simpele oefening om je hele lichaam ontspannen te krijgen! Wees niet teleurgesteld of boos als het de eerste keer of keren niet lukt. Onthoud dan dat je angst zich ook niet in 1 dag ontwikkeld heeft.

Geluk of angst:

Geluk en angst maken samen een wandeling. Angst vroeg aan geluk: “Vertel eens, wat is het hoogste geluk voor een mens?”

Geluk antwoordde:”Wanneer een mens zichzelf verliest, de grenzen van zijn ik verdwijnen en hij opgaat in het onnoembare”.

Angst knikte begrijpend.

Toen vroeg geluk aan angst: ” Wat is de grootste angst van de mens?”

Angst antwoordde:” Dat hij zichzelf zou verliezen, de grenzen van zijn ik zouden verdwijnen en hij zou opgaan in het onnoembare.”

Geluk knikte begrijpend en glimlachend zetten ze hun wandeling voort.

verhalenkaart

2016:

Welke angst of angsten wil jij in 2016 uit je leven hebben?

Probeer voor jezelf eens neer te zetten waarom je deze angst hebt, wat is de belemmering die je ondervind door deze angst en wat zal het je gaan opleveren als je deze angst aan de kant gaat zetten?

Angst is iets wat jezelf aan moet gaan, maar er zijn natuurlijk altijd kleine ‘hulpmiddelen’. Iets wat je dat kleine beetje inzicht kan geven, of het kleine beetje zelfvertrouwen….

Onze top 5:

  1.  Angst beheersen met mindfulness.
  2. Cd Leven zonder angst
  3. werken met mindfulness: Werken met Emoties
  4. Prehniet hanger
  5. Labradoriet hanger

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s