Geurolie voor kinderen laat ze lekker slapen

Geurolie voor kinderen? Het is niet direct iets waar je aan denkt. Ons reukvermogen is echter een belangrijk en krachtig zintuig. Denk maar eens aan wat de geur van vers gebakken appeltaart bij je oproept. Bij velen geeft het een warm en geborgen gevoel, een gevoel van ‘thuiskomen’. Zo werkt geurolie in principe ook. Geuren kunnen je in een bepaalde gemoedstoestand brengen. Lavendel heeft bijvoorbeeld een kalmerende werking. Rozengeur helpt je in een romantische stemming te brengen. Eucalyptus zuivert letterlijk en figuurlijk de lucht.

webshop-balance-touch-volatile-etherische-olie-4

Aromatherapie

Aromatherapie is een therapie waarmee met de heilzame werking van geuren wordt gewerkt. Deze geuren noemen we ook wel etherische oliën. Ze bevorderen vooral het geestelijk emotioneel welbehagen.

Geurolie voor kinderen

Angst voor het donker, onrust, hyperactiviteit, prikkelbaarheid. Het zijn allemaal gemoedstoestanden die voor de nodige slaapproblemen kunnen zorgen. Rustgevende oliën kunnen ervoor zorgen dat in de slaapkamer een sfeer van rust en welbehagen wordt gecreëerd. Kinderen zijn van nature zeer ontvankelijk. Ze reageren daarom snel en goed op geuren. Aromatherapie met geurolie voor kinderen is dan ook een zeer geschikte methode om kinderen te helpen bij slaapproblemen. Ook onrust of prikkelbaarheid kan verzacht worden met behulp van een rustgevende geur.

De juiste geurolie

Allereerst is het belangrijk om 100% zuivere geurolie voor kinderen te gebruiken. Niet geheel zuivere geuroliën bevatten synthetische stoffen die niet goed zijn voor de gezondheid. Let er dus op dat de geurolie voor kinderen 100% natuurlijk is. Daarnaast is de keuze van de olie natuurlijk ook belangrijk. Je hebt immers geuren die vitaal maken en geuren die kalmeren of berustend werken. Kalmerende oliën zijn (onder andere) benzoë, kamille, mirre, roos, sandelhout, ylang-ylang. Je kunt ook een combinatie van verschillende oliën gebruiken. Experimenteer hiermee tot je de meest effectieve werking voor je kind hebt gevonden. Kamilleolie is zeer geschikt voor kinderen die moeilijk in slaap kunnen komen door onrust of hyperactiviteit. Angst kan worden behandeld met lavendel, tijm, marjolein, kamille en geranium.

Speciaal van het  Volatile hebben wij 4 heerlijke, speciaal voor kinderen, aroma mengsels.

Sterrekind: Een combinatie van oliën van de sinaasappelboom: neroli, petit grain en sinaasappel. Om het gemoed op te fleuren.

Maneschijn: Lavendel, neroli, benzoë, petit grain, lavandin en Roomse kamille vormen een mengsel dat ideaal is voor het slapen.

Regenboog: Bevat o.a. bergamot, lavendel, petitgrain, rozemarijn, hoblad, jasmijn, mandarijn en sinaasappel. Een frisse, lekkere geur met een ontspannende, rustgevende werking.

Zonneschijn: Bevat benzoë, mandarijn, vanille en een druppeltje anijs. De hars benzoë werkt verzachtend en verwarmend en ruikt erg lekker. De mandarijn is rustgevend. De vanille is toegevoegd voor de geur en heeft verder geen therapeutische waarde. Ook het druppeltje anijs is toegevoegd voor de geurcombinatie.

geursteen panda met houten onderlegger

Zo gebruik je geurolie

Je kunt geurolie op verschillende manieren gebruiken. Heel eenvoudig werkt de geurbrander (of aromabrander). Vul het schaaltje met water en druppel hier slechts een paar druppels geurolie in. De geurolie verdampt door de warmte van een theelichtje en verspreidt al zeer snel een heerlijke geur in de ruimte. Je kunt ook een kleine hoeveelheid geurolie op potpourri (gedroogde planten) druppelen. Een aromasteen is ook zeer geschikt voor de kinderkamer. Dit is een poreus steentje dat de druppel(tjes) olie opneemt en vervolgens langzaam de weldadige geur afgeeft.

Kijk voor de bijbehorende geursteentje op Onze site, spirituele webwinkel

Een gedachte over “Geurolie voor kinderen laat ze lekker slapen

  1. Pingback: #TBT Throwback Thursday 24 maart | ariadnehealing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s