Hoe gebruik je dode zee zout?

De naam zegt het eigenlijk al: dode zee zout is zout dat gewonnen wordt uit de dode zee. Die zee is zo zout, dat er maar heel weinig dieren in kunnen leven. Het heeft een extreem hoge concentratie van mineralen, die wel ontzettend goed zijn voor de verzorging van je huid. Dode zee zout heeft onder andere zuiverende, kalmerende en cel vernieuwende eigenschappen. Bovendien is het zout 100% natuurlijk, er zijn geen dierlijke ingrediënten, kunstmatige kleur- of geurstoffen of conserveringsmiddelen nodig. Fijn, want we gebruiken liever niet meer chemische rommel dan echt nodig is.

Hoe gebruik je het?

Je kunt het zout uit de dode zee op verschillende manieren gebruiken. Als voetenbad bijvoorbeeld. Voeg daarvoor 50 gram zout toe aan voetenbadje met warm water. Week je voeten ongeveer 15 minuten in het water. Eventueel kun je het dode zee zout ook gebruiken om je voeten te scrubben. Spoel je voeten af, droog ze af en smeer ze in met een lekkere crème. Doe dit bij voorkeur net voordat je naar bed gaat. Sokken aan zodat de crème goed kan intrekken. De volgende ochtend zijn je voeten super zacht.

Je kunt het dode zee zout ook in bad gebruiken. Voeg dan 100 gram toe en eventueel een paar druppels essentiële olie, voor een lekkere geur. Ontspan en dompel jezelf onder in het warme, zoute water. Heerlijk! Na afloop jezelf even afspoelen en afdrogen. Vergeet niet jezelf in te smeren om uitdroging van de huid te voorkomen!

Tip: bewaar het zeezout op een droge, koele plek en zorg ervoor dat er geen lucht bij kan komen. Dan heb je er het langst plezier van.

Eczeem en psoriasis behandelen met dode zee zout

Het zout uit de dode zee is tevens heel goed om eczeem en psoriasis mee te behandelen. Het zout zuivert de huid van binnen en buiten. Het stimuleert de stofwisseling en bloedsomloop in de huid en zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Na een warm bad met dode zee zout voelt je huid zachter en gladder aan. Neem regelmatig een bad met dode zee zout als je last hebt van huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis. Je zal zien dat je klachten steeds minder worden en je huid er steeds mooier uit gaat zien.

dodezee badzout 180Wil jij ook eens een ad proberen met dode zee zout?

Bestel bij spirituele webwinkel een potje dode zeezout.

Verkrijgbaar in:

180 gram, 400 gram, 800 gram

Bestel hier je dode zee badzout

Een gedachte over “Hoe gebruik je dode zee zout?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s