Dierendag Top 7

Elk jaar op 4 oktober is het Dierendag. Een dag die wereldwijd gevierd wordt en waarop de dieren in het zonnetje staan. Honden krijgen een koekje en een extra lange wandeling, katten een nieuw speeltje en konijnen verse worteltjes. Door het vieren van Dierendag kom je op voor de rechten van dieren.

Het ontstaan van Dierendag

Dierendag bestaat eigenlijk nog niet zo heel lang. De eerste Dierendag werd gevierd op 4 oktober 1930. Het was een initiatief van Ilse Winter, voorzitster van de dierenbescherming in Tsjechië. Zij stelde voor om één dag per jaar in het teken te stellen van de dieren. 4 oktober werd als datum gekozen, omdat dat de dag was waarop Franciscus van Assisi werd herdacht. Hij ontfermde zich over dieren, planten en zwakkeren uit de samenleving, zoals zwervers. Pas sinds de jaren ’60 worden er meer (commerciële) activiteiten gedaan op Dierendag en is het meer gekoppeld aan dierenrechten activisme.

Dierendag Top 7

Ook wij vieren Dierendag en verwennen onze huisdieren. En we selecteerden 7 dieren-producten uit onze webwinkel die je als dierenliefhebber echt gezien moet hebben.

  1. Tarot van het dierenrijk. Ontdek de symboliek van de tarot met behulp van de heersers van de dierenwereld. Als de Magiër een vos is, wie is dan de Kracht? En als de walrus een Schildknaap is, welk gezicht heeft dan de Koning?
  2. Boek: Kinderyoga dierentuin avontuur. Een bewegingsboek voor kinderen, gebaseerd op de houdingen en bewegingen van dieren in de dierentuin. Het richt zich met name op de jongste kinderen van 3-7 jaar.
  3. Boek: Krachtdieren. Overzicht van de spirituele krachten en symbolische betekenis van dieren van A tot Z. Ontdek welk dier je levenspad kan begeleiden.
  4. Noveenkaars “Fransiscus, beschermer van dieren” . Een noveenkaars is een kaars die negen dagen en nachten brandt en gaat altijd gepaard met een persoonlijke wens.
  5. Boekenlegger met vlinder en kristal. De vlinder is een Oosters symbool met verschillende betekenissen. Deze boekenlegger heeft een heel klein vlindertje van kristal, gemaakt door Swarovski.
  6. Lieveheersbeestje op kaartje. Het lieveheersbeestje is een knuffeldiertje onder de insecten. Het staat voor voorspoed en geluk. Ook staat het lieveheersbeestje als symbool tegen zinloos geweld.
  7. CD: Zelfwaardering voor kinderen. Op deze cd beleven kinderen een heerlijk avontuur met veel vrienden uit de dierenwereld, die allemaal een deel van de persoonlijkheid uitbeelden. Ze worden vriendjes met al die dieren, dus eigenlijk met zichzelf.

Wat doe jij op 4 oktober voor je eigen huisdier, of voor dieren in het algemeen? Laat hieronder een reactie achter!

Een gedachte over “Dierendag Top 7

  1. Pingback: #TBT Dierendag – Franciscus van Assisi | ariadnehealing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s