Boeddha kopen of krijgen?!

De Boeddha staat voor voorspoed, geluk, liefde, bescherming & een goede gezondheid e.d.

Er zijn verschillende soorten boeddha’s met mudra’s (stand van handen & vingers) die ieder weer een eigen betekenis hebben. Zo heeft de Boeddha ook diverse attributen die een betekenis hebben.

boeddha liggend waaier

verkrijgbaar op Spirituele webwinkel: http://bit.ly/1UkEvbH

Door de mooie symboliek die er aan dit beeld hangt is er in de loop van de jaren een spannend  fabeltje bij gekomen. Dit fabeltje komt vooral in Nederland en Indonesie voor. Indonesie is meer dan 400 jaar een kolonie van Nederland geweest; wat verklaart waarom het ook daar een fabel is.

De Boeddha zou je niet voor jezelf mogen kopen. Sommige beweren dat dit nooit mag; weer anderen zeggen, de eerste moet je krijgen, de tweede geef je weg en daarna mag je zelf een boeddha beeld kopen.

Maar……. hoe is deze fabel (waarschijnlijk) in de wereld gekomen?

In de tijd dat Nederland (VOC) handel dreef met Thailand, Birma en omringend gingen zij ook kunstvoorwerpen zoals Boeddha beelden in de handel gebruiken.  Nederlanders stonden erom bekend dat goede handel het beste gedreven kon worden als je de taal van het land waar je handel mee dreef vaardig was.

Bij het kopen van de Boeddha beelden werd er gezegd in het sanskriet “May seu prah”, wat vertaald kon worden als een Boeddha MAG je niet kopen of een Boeddha KUN je niet kopen.

Bedoelt werd… Je kunt een Boeddha nooit bezitten; deze is niet stoffelijk. Als je sterft is Boeddha er nog steeds. In Deze culturen koop je geen Boeddha, je huurt een Boeddha.

Boeddha Tibet meditatie

Prachtig beeld van Tibetaanse mediterende Boeddha verkrijgbaar in Spirituele webwinkel ( http://bit.ly/1KEfIt5 )

Wat belangrijk is bij de aankoop van een Boeddha is de intentie! Met welke reden koop je de Boeddha, voor wie en wat is de betekenis die je met het cadeau mee wil geven?

Je kan iemand een Boeddha beeld geven met de intentie diegene een geode gezondheid te wensen, of een voorspoedige reis of misschien een stukje geluk. Probeer dan de juiste Boeddha te kiezen (maar uiteraard is iedere boeddha al goed; met die juiste intentie). ook voor jezelf geldt dit dus, kies een boeddha met het juiste doel; de juiste intentie en dan mag je altijd jezelf een boeddha cadeau doen!

Een Boeddha beeld moet je altijd met respect behandelen. Zet het altijd gericht op de deur en nooit op de grond. Zo verwelkom je met jouw Boeddhabeeld de intentie en de gedachte die je wenst te verkrijgen. (goede gezondheid, voorspoedige reis e.d.)

Een gekregen Boeddha beeld is ook niet netjes om te verkopen; aangezien je deze met een intentie te leen hebt gekregen voor je de rest van je leven. Je mag deze wel aan een ander lenen met eenzelfde intentie. Zo blijft de kracht van de Boeddha daar waar deze wezen moet.

Prachtige Boeddha’s zijn verkrijgbaar op spirituele webwinkel

2 gedachten over “Boeddha kopen of krijgen?!

  1. Pingback: #TBT Boeddha kopen of krijgen?! | ariadnehealing

  2. Pingback: Betekenis attributen bij de Boeddha beelden | ariadnehealing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s