Zo lees je je eigen toekomst met tarotkaarten

Tarotkaarten leggen, je hebt het ongetwijfeld weleens voorbij zien komen in een spannende film of serie. De kaarten kunnen dienen als een soort orakel maar ook om je eigen spirituele proces op gang te brengen. Hoe dat precies werkt, tarot? Je leest het hier!

De tarotkaarten

Hoewel je ook weleens variaties op het originele tarotspel vindt, bestaat het klassieke tarotspel uit 78 kaarten. Hiervan zijn 22 kaarten de figuurkaarten, deze worden ook wel grote arcana genoemd. Daarnaast heb je nog 56 tarotkaarten over en deze worden kleine arcana genoemd. De kleine arcana-kaarten vertegenwoordigen de alledaagse gebeurtenissen.

Het spel

Zeker wanneer je voor het eerst tarotkaarten wilt leggen, kan het zijn dat je een beetje zenuwachtig bent en het spannend vindt. Mediteer daarom eerst voordat je begint. Het is namelijk van belang dat je ontspannen bent en je in een rustige omgeving bevindt. Je kunt de kaarten voor allerlei verschillende vragen raadplegen, maar het is van belang om open vragen te stellen. Tarot is niet geschikt voor ja en nee vragen.

Voordat je begint moet je de kaarten goed schudden. Houd tijdens het schudden de vraag in gedachten die je wilt stellen. Trek na het schudden het aantal kaarten dat je wilt lezen. Voor beginners is aan te raden om tijdens je eerste paar lezingen niet te veel kaarten te trekken. Begin bijvoorbeeld met drie. Je zult merken dat je je handen vol hebt aan het lezen van deze drie kaarten. Wanneer je meer ervaring hebt kun je meerdere kaarten trekken. Elke kaart heeft zijn eigen betekenis en kan zowel goed als slecht zijn. Bij het duiden van de kaarten moet je vooral op je eigen gevoel afgaan en altijd je vraag in gedachte houden.

Wat kun je ermee?

Wanneer je bezig gaat met tarot, is het belangrijk om te onthouden dat tarotkaarten geen pasklaar antwoord geven op je vraag. Ze geven je alleen inzicht. Het tarotspel helpt je om je eigen spirituele proces op gang te brengen. Om je onderbewustzijn te triggeren. De tarotkaarten geven symbolisch weer in welke richting je moet zoeken of denken.

Ontstaan

Zo mysterieus als tarot in eerste instantie lijkt, zo mysterieus is het ontstaan ervan. Door de een wordt beweerd dat het is meegenomen naar West-Europa door de zigeuners. De ander beweert dat de Tempeliers het tijdens de middeleeuwen hebben ontwikkeld. Maar een ding is zeker: tarot kan je veel inzicht bieden op de vragen die je bezig houden.

In onze webwinkel vind je diverse tarotkaarten en inzichtkaarten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s