Feng shui levensboom

Wat is feng shui?

Heel veel mensen hebben wel eens van feng shui gehoord. Maar als je zou vragen wat het precies inhoudt, weet bijna niemand het antwoord. Het wordt vaak gezien als iets zweverigs. Wil je weten hoe het werkt? Lees dan vooral verder.

Feng shui betekent letterlijk “wind en water”. Deze twee natuurverschijnselen vertegenwoordigen de energieën om ons heen. De wind verspreidt positieve energieën, het water houdt de energieën vast om voor ons te werken. Deze van oorsprong Chinese leer is een methode om er voor te zorgen dat de energieën in balans zijn.

Waarom wordt het gebruikt?

Het doel van feng shui is om de kwaliteit van leven te verbeteren door harmonie te creëren. Dit wordt vaak gedaan door het plaatsen of verplaatsen van meubels. Je moet er vooral voor zorgen dat de energieën optimaal benut worden. Dit kan zorgen voor een betere nachtrust, betere concentratie als je aan het werk bent en een gelukkiger gevoel.

Hoe kun je dit toepassen in je eigen leven?

Feng shui hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Met een paar simpele aanpassingen kun je de energiestromen al verbeteren. Zo kun je letten op kleurgebruik: in je slaapkamer wil je ontspannen, dus dan zijn rustgevende kleuren belangrijk. In je kantoor wil je geconcentreerd kunnen werken, dus dan moet je niet al te drukke kleuren of prints gebruiken die je kunnen afleiden. Feng shui werkt veel met voorwerpen die je een positief gevoel en een goed humeur geven. Een mooie foto of een schilderij naast je bed die je gelijk ziet als je opstaat kan bijvoorbeeld zorgen voor een goed begin van je dag. Ook balans is belangrijk. Gebruik bij een tweepersoonsbed aan beide kanten dezelfde nachtkastjes, lampen en andere voorwerpen. Dit zorgt voor een groter saamhorigheidsgevoel en een betere relatie. Je energie wordt juist verstoord door rommel, kastjes boven je bed of apparatuur die aan staat. Probeer dit dus zo veel mogelijk te voorkomen.

Als je echt je hele huis volgens deze Chinese leer wilt aanpassen en je wel wat hulp kunt gebruiken, kun je een feng shui adviseur inhuren. Deze kan samen met jou bekijken welke ruimtes het meest geschikt zijn voor welke activiteiten. Ook kan hij je helpen het gunstige karakter van een ruimte te versterken en de ongunstige trekjes juist te behandelen. Let er wel op dat er verschillende methoden zijn, vraag aan de adviseur welke methode hij gebruikt en zorg dat je je hier prettig bij voelt.

In onze webwinkel vind je diverse accessoires die betrekking hebben op feng shui. Bijvoorbeeld deze mooie dieren beeldjes, of de levensbomen. Ook deze zorgen ervoor dat de balans terugkeert.

Feng shui levensboom

Een gedachte over “Wat is feng shui?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s