Boeddhabeeld

Een Boeddhabeeld, iets voor jou?

Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in het spirituele leven. Zij zoeken houvast in alle onrust die er in de wereld heerst. Vooral op een plek zoals thuis wil je genieten van een positieve, serene rust. Je gaat op zoek naar jezelf en een Boeddhabeeld kan jou daarbij prima tot steun zijn.

Soorten Boeddhabeelden

Er zijn verschillende soorten Boeddhabeelden. Zo heb je die met de bolle buik, die veelal een brede glimlach opwekt. Deze Boeddha heeft dan ook een lachend gezicht. Er wordt gezegd dat het geluk brengt wanneer je dit Boeddhabeeld over zijn buik wrijft. Verder staat deze Lachende Boeddha symbool voor voorspoed, succes en welvaart. Een andere soort is de Yogiman die als het ware opgerold naar voren zit. Deze Boeddha staat voor zelfvertrouwen en zal je zorgen wegnemen. Ook deze Boeddha wil vriendelijk verzorgd worden; wanneer je dit Boeddhabeeld dagelijks over zijn rug wrijft zal je zelfvertrouwen groeien.

De houding van de handen

Naast het “gewone” Boeddhabeeld, welke je vast en zeker vaker hebt gezien, zijn er verschillende houdingen van de handen die een Boeddha kan aannemen. De meest bekende houding van de handen is die waarbij de handpalmen op elkaar aansluiten en de vingers naar boven wijzen. De duimen keren richting de borst. Andere houdingen van de handen zijn onder andere als volgt: beide handen ineen gevouwen in de schoot of de rechterhand omlaag, met de vingers naar beneden gekeerd en de handpalmen van het lichaam afgekeerd.

Attributen van een Boeddhabeeld

Alle houdingen hebben weer een andere betekenis en iedereen heeft weer een andere aantrekkingskracht tot een bepaalde Boeddha. Naast de houding van de handen zijn er ook nog variaties in de attributen die een Boeddha vasthoudt. Voorbeelden hiervan zijn de welbekende Lotusbloem die staat voor zuiverheid en verlichting, een bel die staat voor de vergankelijkheid van al het gebeurde en een schelp die staat voor het wakker schudden van alle voelende wezens om hun eigen welzijn en dat van anderen na te streven.

Een waardevol geschenk

Je kunt een Boeddhabeeld voor jezelf kopen, maar veel waardevoller is het om het cadeau te krijgen of te geven. Door een Boeddhabeeld cadeau te geven wens je de ontvanger geluk en voorspoed. Bekijk de mooie beelden in onze webwinkel. We hebben prachtige houten beelden, die geweldig staan in elk interieur. Daarnaast hebben we bijzondere stenen beelden, van groot tot klein.

Een gedachte over “Een Boeddhabeeld, iets voor jou?

  1. Pingback: Betekenis attributen bij de Boeddha beelden | ariadnehealing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s