Hands off our Girls

3FM_SR_Publiekslogo_wijsteunen (2)

Van 15 december tot en met 24 december 2014 steunen wij 3FM / Serious request.

Van ieder agenda en/of kalender die wij verkopen doneren wij 1 euro voor de actie Hands off our girls.

3FMSR-uitnodiging-Ik-Kom-in-Actie

Bestellen kan hier: http://www.kominactie.nl/kalenderagenda2015

Wat is de actie Hands off our Girls:

3FM Serious Request 2014 vraagt aandacht voor een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen.

3FM Serious Request 2014

De drie DJ’s in het Glazen Huis, dat voor editie 2014 in Haarlem staat, gaan van 18 december tot en met 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

“De stille ramp waarvoor we met 3FM Serious Request 2014 aandacht vragen, is groot en gruwelijk, de slachtoffers hebben nauwelijks rechten, worden niet gehoord en vaak uitgestoten door de gemeenschap”, zegt Eric Corton, 3FM-DJ en ambassadeur van het Rode Kruis. “Daar willen wij de ogen niet voor sluiten. Integendeel. Het is ons er veel aan gelegen om zoveel mogelijk van deze meisjes en vrouwen uitzicht op een toekomst te bieden, hun kracht te laten hervinden en om het probleem van seksueel geweld tijdens oorlog en conflicten aan te kaarten.”

Stille ramp

Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen heeft grote gevolgen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van de slachtoffers, maar heeft ook economische en sociale impact. Het seksuele misbruik is een taboe, door schaamte omgeven. Slachtoffers worden vaak uitgesloten van de gemeenschap. Herstel van deze vrouwen is belangrijk. Uit humanitair oogpunt, maar ook omdat juist vrouwen tijdens en na conflicten de basis leggen voor wederopbouw. Zij zorgen voor de kinderen en de inkomsten van een gezin, zij zorgen voor de gemeenschap en de familie. Alle reden waarom 3FM Serious Request dit jaar aandacht vraagt voor deze meisjes en vrouwen.

Het Rode Kruis helpt

Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers, meisjes en vrouwen die met seksueel geweld tijdens conflicten te maken kregen. Het Rode Kruis zorgt voor opvang, medische zorg en psychische begeleiding, maar zet zich ook in om deze vrouwen zicht op een toekomst te bieden, bijvoorbeeld door startkapitaal en trainingen te verstrekken. Het Rode Kruis geeft voorlichting aan publiek, politie en strijdkrachten over de gevolgen van seksueel geweld en gaat het gesprek met hen aan. Enerzijds zodat de slachtoffers niet uitgestoten worden van de gemeenschap, anderzijds zodat seksueel misbruik tijdens oorlog en conflicten afneemt.

3FM Serious Request

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

bron: http://seriousrequest.3fm.nl/nieuws/detail/5350792/doel-3fm-serious-request-2014-meisjes-en-vrouwen-die-slachtoffer-zijn-van-seksueel-geweld-in-conflictgebieden

Waarom wil Ariadne Healing juist bij deze stille ramp helpen?!

Seksueel geweld tegen vrouwen wordt nog steeds gebruikt en is in het verleden ook veelvuldig gebruikt. Dit heeft in het collectieve geheugen van de vrouwen een emotionele wond veroorzaakt die ervoor zorgt dat de seksuele vrijheid van vrouwen verhard is op dit moment.

Daarnaast hebben de slachtoffers van seksueel geweld diepe emotionele problemen, vaak al vooraf aan het geweld.

Vrijheid in emoties, seksualiteit en denken voor zowel mannen als vrouwen vinden wij erg belangrijk. Spirituele ontluiking en persoonlijke ontwikkeling vinden wij nog belangrijker!

Door vrouwen te helpen die met seksueel geweld te maken hebben gehad, hopen wij niet alleen deze vrouwen individueel te kunnen helpen, maar ook om het collectieve gevoel van verharding in de emotionele en seksuele band van vrouwen.

Bestellen kan hier: http://www.kominactie.nl/kalenderagenda2015

Wat is voor jou een reden om Serious Request te helpen?

Liefs Anne

http://www.spirituelewebwinkel.nl

Een gedachte over “Hands off our Girls

 1. spirituele webwinkel ariadne healing Berichtauteur

  Dit is op ariadnehealing herblogden reageerde:

  De lezerscolumn van Mariska Susebeek in Metro nieuws vinden wij zo’n prachtige aanvulling op onze blog van afgelopen december.

  Stem dan ook zeker op haar column en help haar om de column van de dag te worden.

  http://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/mariska-susebeek/actueel/2015/10/over-seksueel-geweld-moet-je-niet-willen-praten

  “Over seksueel geweld moet je niet willen praten”

  Er moet me iets van het hart en het is maar goed dat ik er over kan schrijven, want kennelijk praten mensen er niet zo graag over.

  Vorig jaar werkte ik voor het Rode Kruis, als voorlichter tijdens Serious Request. Het was mijn taak om het thema, seksueel geweld in conflictgebieden, toe te lichten en om mensen te bewegen om hiervoor in actie te komen.
  Het was moeilijker dan ik dacht en hoewel het mijn eerste jaar als SR-voorlichter was, lag dat niet aan mijn gebrek aan skills of ervaring.

  Bibliotheken wilden liever een algemene Rode Kruis collectebus met een briefje ‘Serious Request’ erbij, dan onze ‘Hands of our Girls’-collectebus.
  Toen ik contact had met iemand uit mijn woonplaats over het ophangen van onze posters, zei ze: “Ja maar, over seksueel geweld moet je toch niet willen praten?!”

  Pardon?!

  Hardnekkig zwijgen is kennelijk ook nog eens besmettelijk, want ik stond met mijn mond vol tanden. Zo werkt dat dus…

  Wat is het toch dat mensen zo doet terugdeinzen als het om dergelijke moeilijke onderwerpen gaat? Hoe kan het dat we liever onze eigen illusie van veiligheid in stand houden, zelfs als dat betekent dat we onze ogen moeten sluiten voor dingen die hoe dan ook gebeuren, dan dat we proberen om werkelijke veiligheid te doen toenemen? We zijn het stadium waarin we denken dat een ander ons niet ziet, dat dingen verdwijnen als wij onze ogen sluiten, voorbij, toch?

  Ik denk dat het tijd is om te stoppen onszelf machtelozer te maken dan we zijn: Waarom hebben we de illusie van veiligheid nodig als we werkelijke veiligheid kunnen doen toenemen? We hoeven er alleen maar voor te kiezen en dat mag steeds opnieuw. We kunnen kiezen om gevoelens van ongemak te verdragen en te voelen dat we die eigenlijk best aankunnen.

  Het geeft niet dat je verdrietig, boos, of zelfs bang wordt als je erbij stilstaat wat voor nare dingen er om je heen gebeuren. Die gevoelens maken je menselijk.
  En wat denk je dat slachtoffers voelen? Zij kunnen hun ogen niet sluiten om niet meer te zien.

  Seksueel geweld bestaat, dat weten we. En zolang dat bestaat, moet er over gesproken worden. Je kunt duisternis alleen verdrijven door het licht aan te doen.
  Dat jouw ogen even pijn doen en moeten wennen aan het licht, is dan een kleine prijs om te betalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s